Patatje nachos met knoflookgarnalen. We hadden zin in patat maar dit moet ik echt nooit meer gaan maken, het is namelijk verslavend lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Mexicaans
- 600 gr ovenfrites*
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 zakje (90 gr) nacho cheese**
- 1 rode puntpaprika
- 200 gr roerbak garnalen knoflook
- 1 blikje (150 gr) maïskorrels
- olijfolie
- peper en zout
Erbij
- 125 gr sour cream
- 1 teentje knoflook
- 1 bosje bieslook, gehakt
Saus: rasp de knoflook en meng dit door de sour cream (zure room). Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 225˚C. Verdeel de patat over een bakplaat en bak ze goudbruin volgens de aanwijzing op de verpakking. Of bak ze in de frituurpan.
Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en bak ze in een wok in een scheutje olijfolie. Als ze gaar zijn, zet het vuur dan hoger en bak de garnalen mee tot ze net gaar zijn.
Giet het blikje maïs af en doe dit ook in de pan bij de garnalen en paprika. Bak nog even mee.
Haal de patat uit de oven en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi de patat met gerookte paprikapoeder, zout en de kaas en zet de schaal in de oven tot de kaas gesmolten is.
Haal de schaal uit de oven en lepel het garnalenmengsel erover. Bestrooi met de bieslook.
Serveer de schaal op tafel met de sour cream en smullen maar!