Patatje met pulled smac

Ik heb toch een heerlijk recept voor jullie. Dit patatje met pulled smac is makkelijk te maken, heeft niet te veel ingrediënten en is ook nog eens voordelig. Maak het snel en laat me weten wat je ervan vindt.

 

Loaded fries

 

Een patatje met heel veel topping, dat is wat je wilt. Dit patatje speciaal is eigenlijk een kruising tussen de Amerikaanse loaded fries, ons patatje kapsalon, en de Canadese poutine.
Loaded fries wordt vaak met gesmolten cheddar of mozzarella kaas geserveerd met diverse soorten toppings. Afhankelijk van waar je bent in Amerika kunnen de toppings bestaand uit jalapeño pepers, pizzasaus, gebakken spek, sla, olijven, tomaten of zelfs chili con carne.
De Canades poutine bestaat uit friet met verse kaas en jus met verschillende toppings.
Het is natuurlijk geen verantwoorde hap, maar iets wat je direct op je heupen plakt. Maar af en toe zondigen moet kunnen toch?

 

Smac

 

Ik noem het pulled smac, maar het is eigenlijk geraspte smac. Zo’n blok smac kan je heel goed raspen en daarna bakken.
Smac is lekker, veelzijdig en lekker voordelig. Je kunt het koud en warm eten en het is lekker op je boterham, door de macaroni of in blokjes door een salade of op een stamppot.
Bak de geraspte smac in een antiaanbakpan met een heel klein beetje olie. Voor extra smaak heb ik gerookte paprikapoeder toegevoegd, maar je kunt ook andere specerijen toevoegen, zoals kerriepoeder of pittige Mexicaanse kruiden o.i.d. Wat jou maar lekker lijkt.

 

Patat

 

Omdat ik geen frituurpan heb, gebruik ik altijd ovenfrites. Die van Beyerlander vind ik het beste. Ze zijn snel klaar, worden lekker krokant en bevatten minder vet. Deze ovenfrites zijn o.a. te koop bij AH.
Ik heb ze nu in de airfryer gebakken, dan zijn ze nog sneller klaar dan in de oven.
Maar je kunt natuurlijk ook zelf patat maken. Of natuurlijk een frituurpan gebruiken als jij die hebt.

Wil je nou weten hoeveel patat je per persoon kunt eten?

Tips:

 

Ik heb wat hot sauce* erover gedaan voor een pittige kick. Gebruik een pittige saus die je in huis hebt of wat je lekker vindt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Patatje met pulled smac:

Patatje met pulled smac. Dit patatje met pulled smac is makkelijk te maken, heeft niet te veel ingrediënten en is ook nog eens voordelig.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr ovenfrietjes
  • 250 gr smac
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • 100 gr geraspte cheddar
  • 1 grote tomaat
  • 2 lente-uien
  • 2 el hot sauce*

Instructies
 

  • Verhit de oven voor op 225˚C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  • Bak de frites in de oven volgens de instructie op de verpakking.
  • Rasp de smac met een grove rasp. Bak dit in een antiaanbakpan met olijfolie goudbruin. Voeg tijdens het bakken de gerookte paprikapoeder toe.
  • Topping: snijd de tomaat en in kleine blokjes en snijd de lente-uien in dunne ringen.
  • Snijd de lente-ui in dunne ringen en hak de koriander grof. Meng dit met elkaar in een schaaltje.
  • Haal de frietjes uit de oven, bestrooi ze met de geraspte kaas en zet weer even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Haal de frietjes dan met bakpapier en wel uit de oven en leg dit op een plank of schaal.
  • Verdeel de smac hierover en serveer met de tomatenblokjes en lente-uien.
  • Serveer direct met de hot sauce apart.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating