Parelcouscous salade met bietjes, mierikswortel en dille

Ik had een verse mierikswortel gekocht bij mijn groenteboer. Maar ja wat ga je ermee doen. Hubbie roept altijd dat hij geen mosterd en/of mierikswortel lust, maar ondertussen heeft hij diverse keren mosterd gemengd door een gerecht gegeten en nooit gezegd dat hij het niet lustte. We gaan nu kijken of hij de mierikswortel eruit haalt in deze prachtige parelcouscous salade met bietjes, mierikswortel en dille. Voor de zekerheid heb ik er maar 1 theelepel in gedaan. Met het raspen van de mierikswortel sprongen de tranen al in mijn ogen, pittige shit! Natuurlijk kan je ook mierikswortel uit een potje gebruiken, ik kan me voorstellen dat je geen hele mierikswortel gaat kopen voor dit recept.
Enfin manlief heeft zitten smullen van de salade, geen woord over pittigheid of iets dergelijks. Heb ik hem weer mooie gefopt.

 

En nog zo’n pittig ingrediënt

 

Wasabi lust hij ook niet, maar hij heeft toch ook heerlijk zitten smullen van deze Mosselsalade met wasabi (haha).

Parelcouscous salade met bietjes, mierikswortel en dille. Deze parelcouscous salade met bietjes, mierikswortel en dille is niet alleen prachtig maar ook nog eens heerlijk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten, Lunch, Pasta's, Salades, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr gekookte rode bietjes
  • 250 gr parelcouscous
  • 45 gr hazelnoten
  • 4 takken dille
  • 3 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 el honing
  • 1 tl verse mierikswortel geraspt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Maak eerst de dressing door de olijfolie, rodewijnazijn, honing en mierikswortel te mengen in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rode bietjes in kleine blokjes.
  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet het dan af en laat uitlekken. Doe de parelcouscous in de kom bij de dressing en meng dit goed.
  • Meng de rode bietjes door de (nog) warme parelcouscous. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, laat afkoelen en hak ze grof.
  • Haal de blaadjes van de dille takken en hak dit. Meng de kruiden en noten door de salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating