Tutti frutti is niet meer zo populair sinds de zogenaamde super foods hun intrede gedaan hebben. En dat is jammer want tutti frutti is ouderwets lekker en ook nog eens gezond.
Tutti frutti is niets anders dan gedroogde zuidvruchten, wat je weer ’tot leven’ brengt door het te wellen/koken in vocht. Door de tutti frutti te koken in chai thee, geef je het heerlijke smaken mee. Ik heb dit fruit gecombineerd in dit heerlijke ontbijt: Overnight oats met tutti frutti. Bedenk wel een dag van te voren dat je dit ontbijt wilt maken, omdat de tutti frutti nog gekookt moet worden.
Een goed ontbijt is het halve werk. Deze havermout oftewel overnight oats is een goede opties voor een gezond ontbijtje. Havermout is namelijk een goede bron van vezels en (goede) koolhydraten, rijk aan eiwitten en antioxidanten.
Laat de havermout de avond ervoor weken en als je wilt kan je dit ’s morgen nog opwarmen voor een warm ontbijt op een koude dag.
Als je van zoet houdt, schenk er nog wat honing of maple syrup over, maar het hoeft niet.
Ontbijt je wel?
In mijn blog Ontbijt je wel kan je lezen waarom het zo belangrijk is dat je wel ontbijt.
Ingredients
- #tutti frutti#
- 250 gr tutti frutti
- 2 Chai theezakjes
- 500 ml water
- 600 ml (amandel)melk
- 250 gr havermout (rolled oats)
- 4 tl kaneelpoeder
- honing
Instructions
- Spoel de tutti frutti schoon onder stromend koud water in een zeef.
- Doe het dan in een pan samen met het water en de theezakjes.
- Leg een deksel op de pan, breng het aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Je kunt de tutti frutti warm eten of laten afkoelen.
- Havermout: Verdeel de melk, havermout en kaneelpoeder in vier kommen.
- Meng alles goed door elkaar.
- Dek dan af met huishoudfolie en laat de hele nacht (in de koelkast) staan.
- Lepel voor het eten de tutti frutti en wat aanhangend vocht erop.
- Je kunt er nog wat honing over schenken.