Overnight oats met tutti frutti. Een heerlijk en ouderwets ontbijtje van havermout met tutti frutti. De gedroogde zuidvruchten zijn gekookt in chai thee.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 8 uur uur 35 minuten min
Gang Lunch, Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Tutti frutti
- 250 gr tutti frutti
- 2 Chai theezakjes
- 500 ml water
Havermout
- 600 ml (amandel)melk
- 250 gr havermout (rolled oats)
- 4 tl kaneelpoeder
- honing
Spoel de tutti frutti schoon onder stromend koud water in een zeef.
Doe het dan in een pan samen met het water en de theezakjes.
Leg een deksel op de pan, breng het aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Je kunt de tutti frutti warm eten of laten afkoelen.
Havermout: Verdeel de melk, havermout en kaneelpoeder in vier kommen.
Meng alles goed door elkaar.
Dek dan af met huishoudfolie en laat de hele nacht (in de koelkast) staan.
Lepel voor het eten de tutti frutti en wat aanhangend vocht erop.
Je kunt er nog wat honing over schenken.