Ik zie zo vaak Amerikaanse recepten voorbijkomen met daarin Reese peanut butter cups verwerkt. Geen idee wat dat is. Maar toen we in de stad waren en we langs een Jamin kwamen ben ik – uit nieuwsgierigheid wat daar allemaal verkocht werd – naar binnen gegaan.
En wat denk je…daar lagen de Reese peanut butter cups. Gelijk maar een zak gekocht. Maar ja nu nog een recept ermee verzinnen. Het is deze Oreo chocolade pindakaas taart
geworden.
Ik heb voor deze taartbodem Oreo koekjes gebruikt, omdat je die ook vaak in Amerikaanse recepten voorbij ziet komen. Als je geen Reese cups kunt vinden, dan lijkt mij gezouten honingpinda’s erover ook erg lekker.
Het resultaat mag er zijn. Waarschuwing vooraf…..niet maken! Veel te lekker en veel te veel calorieën.
Ik heb een vierkante taartvorm van 22 cm gebruikt voor dit recept.
Nog zo’n heerlijk taartje gemaakt van Oreo’s is deze Oreo gezouten karamel en ganache taartje
Ingrediënten
Bodem
- 154 gr Oreo koekjes
- 50 gr roomboter, gesmolten
Ganache
- 150 ml slagroom
- 200 gr chocolade, puur
Topping
- 200 ml slagroom
- 50 gr (riet)suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 170 gr pindakaas, met stukjes noot
- 150 gr Reese peanut butter cups
Instructies
- Bekleed de taartvorm met bakpapier.
- Hak de koekjes fijn in een keukenmachine en voeg de boter toe, meng dit goed.
- Verdeel het koekmengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan. Zet in de koelkast weg.
- Hak de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom.
- Verwarm de room in een pannetje tot het kookt en giet dan over de gehakte chocolade. Meng dit goed door elkaar tot er een ganache ontstaat.
- Haal de vorm uit de koelkast en giet de chocolade ganache erover. Laat weer opstijven in de koelkast.
- Klopt de slagroom met de suikers lobbig (net niet helemaal stijf). Voeg de pindakaas toe en klopt verder (niet teveel) op.
- Hak de Reese cups doormidden. Haal de vorm uit de koelkast, verdeel de pindakaas slagroom erop en strooi de cups erover. Zet nog een uurtje in de koelkast om verder op te stijven.