Waarschuwing vooraf: vooral niet maken…..dit Oreo gezouten karamel en ganache taartje is verslavend lekker taartje.
Zout in karamel of chocolade is het helemaal. Het geeft een nieuwe smaakdimensie en haalt het hele zoete van de karamel of chocolade af. Probeer deze combinatie eens, lekkere bodem van Oreo koekjes, karamel met zoute pinda vulling en daarboven een heerlijke donkere chocolade ganache. Met natuurlijk nog wat zoutkorrels erop. Jammie.
Om het makkelijk te maken heb ik één pak Oreo koekjes, één zak zachte fudge caramel en één pure chocoladereep van 200 gram gebruikt. Verder heb je nog nodig: 1 vierkante bakvorm van 20 cm en een vel bakpapier.
En deze Oreo ganachetaart met frambozen is ook zalig.
Oreo gezouten karamel en ganache taartje. Vooral niet maken.....dit Oreo gezouten karamel en ganache taartje is verslavend lekker taartje.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 30 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 16 personen
Ingrediënten
- 154 gr Oreo koekjes
- 50 gr roomboter
- 200 gr caramel fudge
- 100 ml slagroom
- 125 gr zoute pinda's
- 200 gr chocola, puur
- 100 ml slagroom
- zoutkorrels
Instructies
- Bekleed de bakvorm met het bakpapier.
- Hak de koekjes fijn in een keukenmachine en smelt de boter.
- Meng de boter met koekjes en verdeel dit over de bodem van het bakblikje. Druk het met de achterkant van een lepel goed aan. Zet het blik in de koelkast.
- Smelt de caramel fudge en de room in een pan totdat de fudge helemaal is opgelost. Hak ondertussen de pinda's in stukjes. Haal de pan van het vuur en meng de pinda's erdoor.
- Haal het bakblik uit de koelkast en giet de karamel met pinda's erop. Zet weer in de koelkast om op te stijven.
- Hak de chocoladereep in kleine stukjes. Verwarm de slagroom in een pannetje tot net tegen de kook aan. Haal het van het vuur en smelt de chocolade erin tot er een mooie dikke saus ontstaat (ganache). Giet dit op de karamelvulling en zet het taartje in de koelkast om minimaal twee uur.
- Haal dan het taartje uit de koelkast, bestrooi met zoveel zoutkorrels als je lekker vind en snijd het taartje met een warm mes in 16 stukken.
- Ik heb je gewaarschuwd (haha).
2 reacties
Lekker ga ik vaker maken
Wat leuk om te vernemen David, dankjewel. Mvg, Hanneke