Oreo chocolade pindakaas taart. Ik heb voor deze Oreo chocolade pindakaas taart een taartbodem van Oreo koekjes gemaakt en Reese peanut butter cups gebruikt
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Bodem
- 154 gr Oreo koekjes
- 50 gr roomboter, gesmolten
Ganache
- 150 ml slagroom
- 200 gr chocolade, puur
Topping
- 200 ml slagroom
- 50 gr (riet)suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 170 gr pindakaas, met stukjes noot
- 150 gr Reese peanut butter cups
Bekleed de taartvorm met bakpapier.
Hak de koekjes fijn in een keukenmachine en voeg de boter toe, meng dit goed.
Verdeel het koekmengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan. Zet in de koelkast weg.
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom.
Verwarm de room in een pannetje tot het kookt en giet dan over de gehakte chocolade. Meng dit goed door elkaar tot er een ganache ontstaat.
Haal de vorm uit de koelkast en giet de chocolade ganache erover. Laat weer opstijven in de koelkast.
Klopt de slagroom met de suikers lobbig (net niet helemaal stijf). Voeg de pindakaas toe en klopt verder (niet teveel) op.
Hak de Reese cups doormidden. Haal de vorm uit de koelkast, verdeel de pindakaas slagroom erop en strooi de cups erover. Zet nog een uurtje in de koelkast om verder op te stijven.