Oosterse zeebaars uit de oven

Zoet, zuur, zout en pittig. Dit is kenmerkend voor Oosterse gerechten en zo ook voor dit visje. Ik ontving in de voorjaars Foodybox o.a. twee potten sambal (oelek en badjak) van Spice It en een pot Honing & Gember (Melvita). Het leek me leuk om deze twee te combineren in een gerecht. Het is deze Oosterse zeebaars uit de oven geworden. Ik kan je verklappen dat deze combinatie een geweldige is geworden. Een heerlijk pittig gerecht met een zoetje van de honing. Jammie!

 

Oosterse zeebaars uit de oven met sambal

 

Ik heb sambal badjak voor dit gerecht gebruikt. Het verschil tussen sambal oelek en badjak is dat oelek de standaard sambal is en badjak is de pikantere en kruidige versie. Die laatste is lekker pittig, daar houden wij wel van. Mocht je niet zo van spicy houden, gebruik dan iets minder sambal of de sambal oelek.
De honing met gember was erg lekker bij deze Oosterse zeebaars uit de oven. Als je deze niet kunt vinden, gebruik dan gewone honing en doe er wat gemberpoeder bij of vers geraspte gember.

 

Zeebaars

 

Een hele vis bereiden is helemaal niet spannend. Vooral niet als je deze in de oven bereid. Probeer ook eens deze Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum.

Oosterse zeebaars uit de oven. Houd je van vis maar bereid je het nooit thuis omdat je het te spannend lijkt? Maak dan eens deze zeebaars uit de oven.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 2 zeebaarzen (500 gr)
  • 1 lente-ui
  • 2 el honing/gember
  • 1 tl sambal badjak
  • 3 el vissaus
  • 1/2 limoen, rasp en sap ervan

Instructions
 

  • Doe de honing in een pannetje en laat dit vloeibaar worden op laag vuur. Haal het dan van het vuur en meng de sambal, vissaus en limoenrasp en -sap erdoor. Laat afkoelen.
  • Snijd een paar inkepingen aan beide kanten van de vis en leg de vis in een ovenschaal. Giet de marinade over de vis en zet minimaal vier uur afgedekt in de koelkast.
  • Verhit de oven voor op 200˚C en haal de visjes uit de koelkast. Zet de ovenschaal met de vis in de oven en bak de vis gaar in ongeveer 20 minuten (afhankelijk van de grootte).
  • Serveer de vis met gekookte peultjes en mihoen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating