Ga terug
+ servings
Oosterse zeebaars uit de oven. Houd je van vis maar bereid je het nooit thuis omdat je het te spannend lijkt? Maak dan eens deze zeebaars uit de oven.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 zeebaarzen (500 gr)
  • 1 lente-ui
  • 2 el honing/gember
  • 1 tl sambal badjak
  • 3 el vissaus
  • 1/2 limoen, rasp en sap ervan

Instructies
 

  • Doe de honing in een pannetje en laat dit vloeibaar worden op laag vuur. Haal het dan van het vuur en meng de sambal, vissaus en limoenrasp en -sap erdoor. Laat afkoelen.
  • Snijd een paar inkepingen aan beide kanten van de vis en leg de vis in een ovenschaal. Giet de marinade over de vis en zet minimaal vier uur afgedekt in de koelkast.
  • Verhit de oven voor op 200˚C en haal de visjes uit de koelkast. Zet de ovenschaal met de vis in de oven en bak de vis gaar in ongeveer 20 minuten (afhankelijk van de grootte).
  • Serveer de vis met gekookte peultjes en mihoen.