In een foodybox die ik mocht ontvangen zat een Fettuccine van sojabonen van het merk
Risenta. Doordat deze fettuccine gemaakt is van sojabonen bevat het veel minder koolhydraten dan andere pastasoorten. Tevens is het glutenvrij en biologisch. De pasta is te koop bij Albert Heijn (voor € 2,79). Maar ja wat ga je ermee maken? Door de warmte had ik eigenlijk wel zin in iets pittigs, iets Aziatisch. Het is dus een Oosterse fettuccine met garnalen en omeletreepjes geworden vanavond.
Natuurlijk kan je de fettuccine vervangen door een ander soort pasta, of als je wilt een mie, mihoen of noodles. Wat jij wilt!
Het is een lekker snel gerechtje geworden, de pasta is namelijk in drie minuutjes koken gaar. En de garnalen en groenten zijn ook zo klaar gewokt. Lekker snel dus voor een doordeweekse dag. Gebruik wel rauwe (gepelde) garnalen voor dit gerecht.
Oosterse pasta
En nog een pasta met een Aziatische twist is deze Spaghetti met Oosterse kip en garnalen. Die moet je ook eens proberen!
Ingrediënten
- 2 eieren L
- 2 el melk
- peper en zout
- zonnebloemolie
- 1 rode puntpaprika
- 3 knoflookteentjes
- 250 gr rauwe grote garnalen
- 1 el sambal
- 25 ml sojasaus
- 200 gr fettuccine
- 2 lente-uitjes
- 1 bosje koriander
Instructies
- Kluts de eieren met de melk en peper en zout. Zet een grote bakpan met olie op het vuur en bak hierin een omelet van de eieren.
- Leg de omelet op een snijplank, rol hem op en snijd hem in dunne ringen.
- Snijd de paprika in dunne repen en rasp of hak de knoflook fijn. --
- Zet dezelfde bakpan met een scheutje olie weer op hoog vuur en roerbak hierin de paprika met de garnalen in een minuut of twee tot de garnalen mooi roze geworden zijn.
- Kook ondertussen de pasta of mie gaar en giet dit dan af.
- Snijd de lente-ui in dunne ringen en hak de koriander grof.
- Voeg de knoflook, sambal en sojasaus bij de paprika en garnalen en laat iets inkoken.
- Voeg dan de gekookte pasta of mie erbij en roer alles goed door elkaar.
- Voeg op het laatst de lente-ui en koriander toe en serveer direct.