Ga terug
–+ servings
Oosterse fettuccine met garnalen en omeletreepjes. Bij pasta denk je aan Italiaanse smaken, maar ik heb een Aziatische twist aan de pasta gegeven. Het is een Oosterse fettuccine met garnalen en omeletreepjes geworden en dat is lekker
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren L
  • 2 el melk
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 knoflookteentjes
  • 250 gr rauwe grote garnalen
  • 1 el sambal
  • 25 ml sojasaus
  • 200 gr fettuccine
  • 2 lente-uitjes
  • 1 bosje koriander

Instructies
 

  • Kluts de eieren met de melk en peper en zout. Zet een grote bakpan met olie op het vuur en bak hierin een omelet van de eieren.
  • Leg de omelet op een snijplank, rol hem op en snijd hem in dunne ringen.
  • Snijd de paprika in dunne repen en rasp of hak de knoflook fijn. --
  • Zet dezelfde bakpan met een scheutje olie weer op hoog vuur en roerbak hierin de paprika met de garnalen in een minuut of twee tot de garnalen mooi roze geworden zijn.
  • Kook ondertussen de pasta of mie gaar en giet dit dan af.
  • Snijd de lente-ui in dunne ringen en hak de koriander grof.
  • Voeg de knoflook, sambal en sojasaus bij de paprika en garnalen en laat iets inkoken.
  • Voeg dan de gekookte pasta of mie erbij en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg op het laatst de lente-ui en koriander toe en serveer direct.