Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en Frambozen

Voor dit Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen kan je elk soort Skyr en vers fruit van het seizoen gebruiken. Ik had een Skyr met framboos-cranberry gekocht, daarom vond ik het leuk om het taartje te versieren met frambozen. Maar je kunt ook een naturel Skyr, of met bosvruchten, vanille of honing ervoor gebruiken. Versier dit dan weer met ander soort fruit.

Als je dit taartje de avond ervoor maakt, dan hoef je ’s morgens alleen nog maar de framboosjes erop te leggen en klaar is jouw verantwoord verwenontbijtje.

In plaats van Skyr kan je ook taartjes maken van Griekse yoghurt, vanillekwark of kokos yoghurt.
Ik heb steekringen van 7 centimeter doorsnee gebruikt voor deze taartjes.

Granola

Granola kan je heel makkelijk zelf maken, hier vind je het recept ervoor.

Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen. Dit is zo'n verwennerij 's morgens, maar toch heel verantwoord. Maak eens dit heerlijke Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen en je dag begint super!
Voorbereidingstijd 9 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 45 gr granola
  • 50 gr Medjoul dadels, zonder pit
  • 350 ml Skyr
  • 1 1/2 gelatineblaadje
  • 75 gr frambozen
  • 1 takje verse munt

Instructies
 

  • Vet de binnenkant van de steekringen in met een beetje neutrale olie. Leg twee stukken huishoudfolie op het aanrecht en zet de steekringen elk op een vel folie.
  • Omwikkel de steekringen met het plastic folie maar laat de bovenkant open.
  • Laat de gelatineblaadjes weken in een pannetje met een klein beetje koud water.
  • Doe granola en dadels in je keukenmachine en hak dit fijn. Verdeel het mengsel over de 2 steekringen en druk dit goed aan met de bolle kant van een natte lepel.
  • Verwarm het pannetje met de gelatineblaadjes en een heel klein beetje water tot de gelatine is opgelost.
  • Meng dit dan goed door de Skyr. Giet de Skyr in de steekringen op de granola bodem en zet ze op een schaaltje en laat ze de hele avond/nacht in de koelkast opstijven.
  • Druk de volgende ochtend de taartjes voorzichtig uit de ringen en leg ze op een bordje.
  • Beleg de taartjes met het verse frambozen erop en steek er nog een takje verse munt in.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating