Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen. Dit is zo'n verwennerij 's morgens, maar toch heel verantwoord. Maak eens dit heerlijke Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen en je dag begint super!
Voorbereidingstijd 9 minuten min
Bereidingstijd 1 minuut min
Totale tijd 4 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 45 gr granola
- 50 gr Medjoul dadels, zonder pit
- 350 ml Skyr
- 1 1/2 gelatineblaadje
- 75 gr frambozen
- 1 takje verse munt
Vet de binnenkant van de steekringen in met een beetje neutrale olie. Leg twee stukken huishoudfolie op het aanrecht en zet de steekringen elk op een vel folie.
Omwikkel de steekringen met het plastic folie maar laat de bovenkant open.
Laat de gelatineblaadjes weken in een pannetje met een klein beetje koud water.
Doe granola en dadels in je keukenmachine en hak dit fijn. Verdeel het mengsel over de 2 steekringen en druk dit goed aan met de bolle kant van een natte lepel.
Verwarm het pannetje met de gelatineblaadjes en een heel klein beetje water tot de gelatine is opgelost.
Meng dit dan goed door de Skyr. Giet de Skyr in de steekringen op de granola bodem en zet ze op een schaaltje en laat ze de hele avond/nacht in de koelkast opstijven.
Druk de volgende ochtend de taartjes voorzichtig uit de ringen en leg ze op een bordje.
Beleg de taartjes met het verse frambozen erop en steek er nog een takje verse munt in.