Noedels met kipgehakt, savooiekool en paddenstoelen

Ik heb een heerlijk en snel te bereiden gerecht voor jullie. Deze noedels met kipgehakt, savooiekool en paddenstoelen zijn ideaal om te maken op een doordeweekse dag. Noedels zijn altijd een goed idee en vooral als je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Ik heb nu kipgehakt, savooiekool en beukenzwammetjes gebruikt, maar je kunt ook vegetarisch gehakt, een andere koolsoort en/of andere paddenstoelen erin verwerken.
En maak het zo pittig of mild als je zelf wilt.

 

Noedels

 

Ik heb voor dit gerecht Japanse Udon noedels gebruikt. Ik vind dit een heerlijke noedelsoort, het is dan ook een Aziatische allemansvriend. Het is een vrij zachte en dikke tarwe noedel, wat perfect is voor wokgerechten of gerechten met een dikkere saus. Deze noedels worden ook vaak gebruikt in ramen.
Je kunt natuurlijk ook een ander soort noedels gebruiken zoals rijstnoedels, soba noedels, woknoedels of mie. Wellicht heb je nog iets in huis wat je gebruiken kunt in dit gerecht.

 

Kool

 

Ik wil het eens met jullie hebben over koolsoorten. Sommige koolsoorten lijken op elkaar, maar kunnen totaal anders van structuur en smaak zijn. De koolfamilie is zeer uitgebreid, ze bestaan in vele kleuren en soorten.
Het eten van kool is niet alleen maar voordelig, maar ook nog eens heel gezond voor je. Ze zijn rijk aan vezels, vitaminen en mineralen. Echt superfood dus. Hoewel we kool met winter associëren, zijn er het hele jaar door diverse koolsoorten verkrijgbaar.
Koop de kool vooral in zijn geheel en niet al kant-en-klaar gesneden. Ten eerste is de smaak veel beter en ten tweede is dit veel goedkoper.

 

Savooiekool oftewel groene kool is een typische winterkool. Deze kool heeft een donkergroen blad aan de buitenkant en binnen worden de bladeren steeds lichter. De koolbladeren zijn een beetje ‘gebobbeld’.
Voor het bereiden verwijder je de buitenste (iets lelijke) bladeren, deze gebruik je niet.
Snijd de kool in kwarten en snijd de nerf eruit. Dan kan je het blad snijden in dunne repen of grove stukken.
Ik heb een halve savooiekool voor dit recept gebruikt, dit was (ongesneden) ongeveer 400 gram. Van de andere helft van deze kool heb ik deze heerlijke Pasta met savooiekool en salami gemaakt. Probeer dat ook eens!

 

 

Recept Noedels met kipgehakt, savooiekool en paddenstoelen:

Noedels met kipgehakt, savooiekool en paddenstoelen. Dit snel te maken gerecht is ideaal voor een doordeweekse dag als je weinig tijd hebt om te koken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
Porties 3 personen

Ingredients
  

  • ½ savooiekool
  • 100 gr beukenzwammetjes
  • 400 gr kipgehakt naturel
  • zonnebloemolie
  • 2 el zoete chilisaus
  • 2 el sojasaus
  • 225 gr Udon noedels
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 lenteuien

Instructions
 

  • Snijd de kool in kwarten, verwijder de harde kern en snijd het in kleine stukken. Snijd de beukenzwammetjes van hun bodem. Snijd de lenteuien in dunne ringen.
  • Kook de noedels in water met ruim zout beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af, maar vang het kookvocht op.
  • Bak in een grote wok met een scheut olie de kool tot het iets geslonken is. Schep dit uit de pan en zet even apart. Bak dan kort de beukenzwammetjes even aan in deze wok met olie.
  • Schep ook de paddenstoeltjes uit de pan en zet dit apart samen met de kool.
  • Bak op hoog vuur in dezelfde wok in een scheutje olie het gehakt rul en gaar. Voeg de zoete chilisaus en sojasaus toe en bak dit even mee.
  • Meng nu de kool en paddenstoeltjes erdoor en meng dit door het gehakt.
  • Meng als laatste de gekookte noedels erdoor en voeg een half kopje kookvocht toe, zodat het gerecht niet te droog is. Voeg nog wat vocht toe als het te droog lijkt.
  • Breng eventueel nog op smaak met meer zoete chilisaus en/of sojasaus.
  • Serveer het gerecht op de borden, bestrooi met de (rode) sesamzaadjes en lenteui.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating