Noedels met kipgehakt, savooiekool en paddenstoelen. Dit snel te maken gerecht is ideaal voor een doordeweekse dag als je weinig tijd hebt om te koken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
- ½ savooiekool
- 100 gr beukenzwammetjes
- 400 gr kipgehakt naturel
- zonnebloemolie
- 2 el zoete chilisaus
- 2 el sojasaus
- 225 gr Udon noedels
- 2 el sesamzaadjes
- 2 lenteuien
Snijd de kool in kwarten, verwijder de harde kern en snijd het in kleine stukken. Snijd de beukenzwammetjes van hun bodem. Snijd de lenteuien in dunne ringen.
Kook de noedels in water met ruim zout beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af, maar vang het kookvocht op.
Bak in een grote wok met een scheut olie de kool tot het iets geslonken is. Schep dit uit de pan en zet even apart. Bak dan kort de beukenzwammetjes even aan in deze wok met olie.
Schep ook de paddenstoeltjes uit de pan en zet dit apart samen met de kool.
Bak op hoog vuur in dezelfde wok in een scheutje olie het gehakt rul en gaar. Voeg de zoete chilisaus en sojasaus toe en bak dit even mee.
Meng nu de kool en paddenstoeltjes erdoor en meng dit door het gehakt.
Meng als laatste de gekookte noedels erdoor en voeg een half kopje kookvocht toe, zodat het gerecht niet te droog is. Voeg nog wat vocht toe als het te droog lijkt.
Breng eventueel nog op smaak met meer zoete chilisaus en/of sojasaus.
Serveer het gerecht op de borden, bestrooi met de (rode) sesamzaadjes en lenteui.