Ja daar is ze weer met haar verse wasabi. Ik heb nu een ontzettend lekkere mosselsalade met wasabi gemaakt. Lekker op een geroosterde boterham, op een toastje of als voorgerecht geserveerd in een glaasje. Deze mosselsalade is zonder twijfel een heerlijke manier om mosselen te eten en het is in slechts 15 minuten klaar. Dit recept is sterk geïnspireerd op de mosselen die je in Japanse restaurants krijgt. De belangrijkste smaakcomponenten zijn mayonaise en wasabi, maar ik vind het heerlijk om de garneringen en sauzen elke keer te wisselen.
Mosselen
Ik had 2 kilo mosselen* gekocht en heb deze gekookt. Hoe ik ze kook, kan je lezen in dit gerecht: Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi. Dan weet je gelijk wat ik met de andere kilo mosselen gemaakt heb.
Je kunt natuurlijk ook voorgekookte mosselen kopen, maar door ze te koken met de ui, knoflook en rode peper krijgen de mosselen al een heerlijke smaak mee.
Geef de mosselsalade een frisse draai met Japanse smaken. Als je zeevruchten over hebt van eerdere recepten, kun je ze in dit recept door ook voor gebruiken, zodat er niets verloren gaat! Je kunt ook bevroren schelpdieren gebruiken voor een budgetvriendelijkere optie. Maak het geheel compleet met een wasabi-mayodressing voor een milde, verdraaglijke hitte.
Wasabi
Verse wasabi is natuurlijk het lekkerst. De stam is het meest waardevolle deel van de Wasabi-plant. Deze wordt na ongeveer 18-24 maanden geoogst.
Door het raspen van de wasabi ‘rhizoom’ krijg je wasabi pasta. Deze pasta heeft een lekkere scherpe kick, zonder te pittig te zijn.
Gebruik geen standaard keukenrasp maar een speciale wasabi rasp om een wasabi paste te krijgen met de juiste smaak.
Na het raspen kan je de wasabi nog ongeveer 15 minuten gebruiken.
Geen fan van wasabi? Geen probleem. Gebruik hiervoor dan kerriepoeder.
Een geweldig ding aan salades is dat ze eindeloos aanpasbaar zijn, dus laat je niet beperken door dit recept. Denk verder dan de ingrediënten die hier worden genoemd! Wees creatief met restjes, gooi alles wat je in je voorraadkast hebt bij elkaar en pas het aan terwijl je bezig bent.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Mosselsalade met wasabi:
Ingrediënten
- 1 kg mosselen*
- 2 el mayonaise
- 1 el mosselvocht
- 1 tl vers geraspte wasabi
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 5 takken koriander, blaadjes ervan
Instructies
- Haal de gekookte mosselen uit de schelpen en doe ze in een schaaltje.
- Meng de mayonaise met het mosselvocht, de wasabi, lente-ui en fijngehakte korianderblaadjes. Breng de saus eventueel op smaak met een beetje zout.
- Meng nu de mosselen met de saus. Serveer direct of zet het afgedekt in de koelkast.