In de herfst Foodybox Herfst Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten allerlei heerlijkheden in. Onder andere deze Sutharos Gele Curry Pasta. Een heel goed excuus om een gele curry te maken. Ik had zin in mosselen, vandaag is het dus Mosselen in gele curry kokossaus geworden. Yammie wat was dat lekker, we hebben met z’n tweeën gewoon 2 kilo mosselen op zitten peuzelen.
Dit gerecht is super snel klaar, het schoonmaken van de mosselen is eigenlijk het meeste werk. Lekker makkelijk dus voor een doordeweekse dag als je snel wel iets heerlijks op tafels wilt zetten.
De curry pasta is aardig spicy, daarom heb ik maar 1 theelepel gebruikt. Maar als jij van pittig houdt, gebruik dan iets meer. Omdat de saus wordt ingekookt is deze al behoorlijk op smaak, je hoeft verder geen peper of zout meer toe te voegen.
Dip het naanbrood lekker in de currysaus die in de schaal achterblijft.
Mosselen schoonmaken
Hoe je mosselen het beste kunt schoonmaken voordat je ze kookt, lees je hier.
Ingredients
- zonnebloemolie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 tl gele curry pasta
- 1/2 blik kokosmelk
- 2 kilo mosselen
- 1/2 bosje koriander
- naanbrood
Instructions
- Maak de mosselen schoon en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Verhit in een grote (mossel)pan de olie en fruit hierin de gesnipperde sjalot. Voeg de curry pasta toe en bak dit nog even mee. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
- Voeg nu de mosselen erbij en zet het vuur hoog en leg een deksel op de pan. Laat net zolang koken tot alle mosselen geopend zijn (in ongeveer 5-6 minuten).
- Schep de mosselen uit de pan met een schuimspaan en laat de pan met het vocht op het hoge vuur staan, tot de saus iets is ingedikt.
- Serveer de mosselen op borden of in een schaal en giet de saus erover.
- Bestrooi met gehakte korianderblaadjes en serveer met een lekker naanbrood.