Deze Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs is een heerlijk en niet te moeilijk te maken gerecht. Ook handig als je voor heel veel mensen moet koken, bereid de vulling dan vast voor en vul de wraps dan op de avond zelf. Zet ze in de oven en klaar is kees.
En voor extra pit kan je deze Enchilada’s met zwarte bonen serveren met een jalapeño saus. Als je deze saus erbij serveert, dan zou ik de rode peper weglaten in het recept voor de wraps. De saus geeft dan een fris kruidige smaak met extra pit aan het gerecht.
Hier is het recept voor deze jalapeño saus
Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs. Deze Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs is een heerlijk en niet te moeilijk te maken gerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 blikje zwarte bonen
- 1 klein blikje maïs
- 1 blik tomatenblokjes, uitgelekt
- 1 tl komijn
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 snufje kaneel
- peper en zout
- 4 flour tortilla's
- 125 ml zure room
- 100 gr Cheddar, geraspt
Instructies
- Verwarm je oven voor op 200˚C.
- Snijd de ui en rode peper in stukjes en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in dunne repen.
- Laat de bonen en maïs uitlekken en verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui, knoflook, rode peper en paprika.
- Voeg de zwarte bonen, maïs, tomaat, komijn, gerookte paprikapoeder, kaneel, peper en zout naar smaak toe. Laat even bakken.
- Leg het mengsel in het midden van een tortilla rol de tortilla op. Doe dit met de rest van de ingrediënten en wraps en leg ze allemaal strak naast elkaar in de ovenschaal.
- Verdeel de zure room over de enchilada’s en bestrooi ze rijkelijk met de geraspte kaas.
- Bak de enchilada's 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal ze uit de oven en zet de schaal op tafel. Serveer de jalapeño saus er apart bij.