Mega Cheeseburgers

Zelf hamburgers maken is het lekkerste en het is helemaal niet moeilijk. Gebruik goede mager rundergehakt en doe verse kruiden of specerijen naar smaak erin. Deze mega cheeseburgers kan je natuurlijk ook kleiner maken, maar voor de lekkere en grote trek en speciaal voor de mannen zijn het mega burgers geworden. Wij vinden het lekker om de burgers niet helemaal gaar te bakken, ze mogen nog iets rood zijn van binnen. Maar ook dat kan je zelf bepalen.

Zelfgemaakte cheeseburgers

Iedereen is dol op een goede cheeseburger. En het is niet moeilijk te begrijpen waarom! Eén hap van het zachte, lichtzoete broodje met een perfect gekruide vleesburger, de perfecte combinatie van sauzen in deze zelfgemaakte burgers en iedereen is verkocht!

Deze sappige zelfgemaakte cheeseburgers zijn de moeite waard om voor thuis te blijven! Een perfect gekruide rundvleesburger, bedekt met gesmolten kaas en belegd met ingelegde rode ui, ketchup en mayonaise – allemaal omhuld door een zacht (brioche)broodje. Wie wil er nou een cheeseburger die lekkerder smaakt dan je favoriete afhaalversie?! Perfect voor een burgeravond met het hele gezin, of gewoon voor een ander moment.

Met dit recept voor zelfgemaakte cheeseburgers maak je echt de BESTE cheeseburgers OOIT . Als ik het zo mag zeggen, kunnen ze wedijveren met de cheeseburgers die je in elke goede burgertent vindt. Sterker nog, ze lijken qua smaak bijna volledig op die van een van de populairste afhaalrestaurants, maar dan beter, smaakvoller en zelfgemaakt. Ze zijn ongelooflijk sappig, een beetje vettig, boordevol smaak… en compleet verslavend! Serveer ze thuis met wat knapperige frietjes of wedges en laat de afhaalmaaltijd links liggen!

Wat eten we erbij?

Bij zulke heerlijke hamburgers passen deze Zelfgemaakte patat frites of Zoete aardappel frieten natuurlijk heel erg goed.

Tips:

  • Ik heb een stuk cheddar kaas gekocht en ongeveer de helft geraspt en in de burger gedaan. Daar worden ze lekker sappig van.
  • De rest is in plakjes gesneden en gaat op de burger tijdens het bakken, hierdoor smelt de kaas een beetje.
  • Als je zelf lekkere hamburgers maak, gebruik dan een goede (eventueel zelfgemaakte) mayonaise. Ik vind de mayonaise van Hellmann’s erg lekker, maar dat is persoonlijk.
  • Brioche broodjes zijn het lekkers bij een burger, kijk of je ze kan vinden bij jouw bakker. Zo niet neem dan een grote Italiaanse bol waar deze burger in past.
  • Hier vind je nog veel meer hamburgerrecepten.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Mega Cheeseburgers:

Mega cheeseburgers. Dit zijn ontzettend grote burgers met lekker veel kaas erin en erop. Real dude food zullen we maar zeggen. Wie lust ze wel?
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Amerikaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr rundergehakt
  • 2 el Picadillo kruiden
  • 250 gr Cheddar
  • 1 scheutje olijfolie

Ingelegde rode ui

  • 1 rode ui
  • 1 citroen, sap ervan

Broodje

  • 3 grote brioche buns
  • mayonaise
  • ketchup

Instructies
 

  • Doe het gehakt in een kom met de Picadillo kruiden. Rasp ongeveer de helft van de cheddar kaas en doe dit bij het gehakt. De rest van de cheddar snijd je in dunne plakken.
  • Meng het gehakt (kneed niet teveel!) met de kruiden en geraspte kaas en maak drie grote hamburgers. Zet de burgers afgedekt minimaal een uurtje in de koelkast.
  • Snijd de ui in dunne ringen en doe ze in een jampotje. Voeg het citroensap erbij, doe de deksel op het potje en schud alles goed door elkaar. De ringen worden mooi roze en zacht.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan, bestrooi de burgers met wat zout en bak ze rondom bruin en gaar ze in ongeveer 7-9 minuten.
  • Als je de burgers voor de laatste keer omdraait in de pan, leg dan een paar plakken cheddar op de burgers zodat deze kunnen smelten.
  • Snijd de bollen door en leg ze met de snijkant boven onder de grill van je oven. Haal de bollen uit de oven, besmeer de onderste helft met een beetje mayonaise en ketchup.
  • Leg hierop een burger en verdeel de uiringen erop.
  • Enjoy!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating