Ga terug
–+ servings
Mega cheeseburgers. Dit zijn ontzettend grote burgers met lekker veel kaas erin en erop. Real dude food zullen we maar zeggen. Wie lust ze wel?
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Amerikaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr rundergehakt
  • 2 el Picadillo kruiden
  • 250 gr Cheddar
  • 1 scheutje olijfolie

Ingelegde rode ui

  • 1 rode ui
  • 1 citroen, sap ervan

Broodje

  • 3 grote brioche buns
  • mayonaise
  • ketchup

Instructies
 

  • Doe het gehakt in een kom met de Picadillo kruiden. Rasp ongeveer de helft van de cheddar kaas en doe dit bij het gehakt. De rest van de cheddar snijd je in dunne plakken.
  • Meng het gehakt (kneed niet teveel!) met de kruiden en geraspte kaas en maak drie grote hamburgers. Zet de burgers afgedekt minimaal een uurtje in de koelkast.
  • Snijd de ui in dunne ringen en doe ze in een jampotje. Voeg het citroensap erbij, doe de deksel op het potje en schud alles goed door elkaar. De ringen worden mooi roze en zacht.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan, bestrooi de burgers met wat zout en bak ze rondom bruin en gaar ze in ongeveer 7-9 minuten.
  • Als je de burgers voor de laatste keer omdraait in de pan, leg dan een paar plakken cheddar op de burgers zodat deze kunnen smelten.
  • Snijd de bollen door en leg ze met de snijkant boven onder de grill van je oven. Haal de bollen uit de oven, besmeer de onderste helft met een beetje mayonaise en ketchup.
  • Leg hierop een burger en verdeel de uiringen erop.
  • Enjoy!