Mega cheeseburgers. Dit zijn ontzettend grote burgers met lekker veel kaas erin en erop. Real dude food zullen we maar zeggen. Wie lust ze wel?
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Amerikaans
- 600 gr rundergehakt
- 2 el Picadillo kruiden
- 250 gr Cheddar
- 1 scheutje olijfolie
Ingelegde rode ui
- 1 rode ui
- 1 citroen, sap ervan
Broodje
- 3 grote brioche buns
- mayonaise
- ketchup
Doe het gehakt in een kom met de Picadillo kruiden. Rasp ongeveer de helft van de cheddar kaas en doe dit bij het gehakt. De rest van de cheddar snijd je in dunne plakken.
Meng het gehakt (kneed niet teveel!) met de kruiden en geraspte kaas en maak drie grote hamburgers. Zet de burgers afgedekt minimaal een uurtje in de koelkast.
Snijd de ui in dunne ringen en doe ze in een jampotje. Voeg het citroensap erbij, doe de deksel op het potje en schud alles goed door elkaar. De ringen worden mooi roze en zacht.
Verhit de olie in een grote koekenpan, bestrooi de burgers met wat zout en bak ze rondom bruin en gaar ze in ongeveer 7-9 minuten.
Als je de burgers voor de laatste keer omdraait in de pan, leg dan een paar plakken cheddar op de burgers zodat deze kunnen smelten.
Snijd de bollen door en leg ze met de snijkant boven onder de grill van je oven. Haal de bollen uit de oven, besmeer de onderste helft met een beetje mayonaise en ketchup.
Leg hierop een burger en verdeel de uiringen erop.
Enjoy!