Kipsaté met Pindasaus

Als ik saté van kip maak, gebruik ik altijd kipdijfilets. Dit kippenvlees geeft een lekkere malse saté. Zelf saté en pindasaus maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare zooi uit de winkels. Doe het nou maar, maak zelf je kipsaté met pindasaus, je zult er geen spijt van krijgen.

Kipsaté

Perfect gegrilde kipsatéspiesjes in de meest smaakvolle marinade. Geserveerd met de beste romige pindasaus!
Deze perfect gegrilde, goudbruine kipspiesjes met precies de juiste hoeveelheid geblakerde, rokerige smaak als je ze grilt. De marinade tilt de kip naar een hoger smaakniveau met behulp van een simpele marinade en wat kruiden uit de voorraadkast.

Kipsaté is een populaire favoriet bij Indische restaurants. Maar thuis maken is niet alleen supermakkelijk, maar ook nog eens voordelig, budgetvriendelijk en o zo lekker. Je kunt dit het hele jaar door bereiden. Of het nu op de grill ligt in de warmere maanden of in een grillpan, kipsaté is gewoon 365 dagen per jaar lekker.

Bovendien is het veel gezonder zonder overtollig zout, suiker en vet, en dankzij ingrediënten van betere kwaliteit.
Het is een makkelijk recept om van tevoren te maken. Dankzij de simpele marinade met kan je dit gerecht gemakkelijk de avond van tevoren bereiden. Je kunt het twee uur of een nacht laten marineren, voor de makkelijkste maaltijd ooit.

Pindasaus

Dit is de beste pindasaus. Naast de perfect sappige, malse stukjes kip, komt hier een pindasaus echt tot zijn recht. Die wil je bij alles hebben!

Tips:

  • Je kunt ook kipfilets gebruiken, maar kippendijen bevatten meer donker vlees en een hoger vetgehalte. Hierdoor krijg je sappigere, smaakvollere kip op de grill.
  • Lekker met zoetzuur van komkommer en stokbrood.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Kipsaté met pindasaus:

 

Kipsaté met pindasaus. Als ik saté van kip maak, gebruik ik altijd kipdijfilets. Dit kippenvlees geeft een lekkere malse saté.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 2 uur 22 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr kipdijfilets
  • 3 el ketjap asin
  • 1 tl sambal
  • 1 knoflook, geraspt
  • arachideolie

Pindasaus

  • 250 gr pindakaas
  • 4 el ketjap asin
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el sesamolie
  • 6 el zoete chilisaus
  • 100 ml (kokos)melk

Erbij

  • 1 bakje pittige kiemgroente
  • 4 el seroendeng

Instructies
 

  • Snijd de kipdijfilets in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  • Meng in een schaaltje de ketjap met de sambal en knoflook en roer de kipstukjes hierdoor.
  • Zet het afgedekt in de koelkast en laat minimaal twee uur marineren.
  • Haal ze daarna uit de koelkast en rijg het vlees aan 12 stokjes.
  • Meng voor de pindasaus de pindakaas in een pannetje samen met de ketjap, sesamolie en zoete chilisaus. Zet het pannetje op een middelhoog vuur en roer tot de saus warm is.
  • Als de pindasaus te dik is, dan roer je net zoveel melk erdoor tot je een mooie gladde saus hebt.
  • Verhit een grillpan of grote bakpan en grill of bak hierin in een heel klein beetje arachideolie de sateetjes mooi goudbruin en gaar (ongeveer 10-12 minuten).
  • Serveer drie satéstokjes per persoon en lepel daar de warme saus over. Strooi er wat kiemgroente en seroendeng over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating