Kipsalade met abrikozen, feta en verse munt

Met het weinig eten van mij (na mijn gastric sleeve operatie), blijft er nogal wat over. Ik kan/wil geen etenswaren weggooien, dus verzin ik met de restjes weer een nieuw gerecht. Zoals deze bowl met kipsalade met abrikozen, feta en verse munt. Er bleef gebraden kip over en dit is altijd lekker om in een salade te verwerken. Er lagen nog abrikozen in de fruitschaal die op moesten, wat veldsla en een stukje feta in de koelkast. Erbij verse munt en Oostindische kers uit de tuin. Zo zie je maar dat je van een paar simpele dingen een lekker maaltje kunt maken.

 

Sumak is donkerrode bes die gedroogd is en daarna vermalen tot poeder. Het heeft een behoorlijk zure maar bloemige smaak. Je kunt citroen in een recept vervangen door deze poeder. Je vind sumak in de grotere supermarkten of in de Turkse winkel.

 

Overgebleven kip?

 

En nog zo’n lekkere salade met kiprestjes is deze Kipkerrie salade met mangochutney. Probeer die ook eens!

Kipsalade met abrikozen, feta en verse munt. Van restjes kip kan je hele lekkere gerechten maken, zoals bijvoorbeeld deze Kipsalade met abrikozen, feta en verse munt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 1 gebraden kipfilet
  • 3 abrikozen
  • 1/2 zakje veldsla
  • 40 gr feta
  • 2 takken verse munt
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el witte balsamico
  • 1 tl honing
  • 1 tl sumak
  • peper en zout

Instructions
 

  • Maak eerst de dressing: meng de yoghurt met de balsamico, honing en sumac. Breng dan op smaak met peper en zout. Je kunt de honing ook weglaten, dan heb je een lekkere 'friszure' dressing.
  • Snijd of pluk de kip in stukken. Snijd de abrikozen doormidden en verwijder de pitten.
  • Verdeel de veldsla over de kommen of borden. Leg hierop de kip en abrikozen.
  • Verkruimel de feta erboven en haal de blaadjes munt van de takken en leg dit op de salade.
  • Serveer de dressing er apart bij.
  • Je kunt de salade eventueel nog garneren met eetbare bloemetjes (uit eigen kruidentuin).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating