Kip in romige citroensaus

Als je gek op citroen bent, moet je eens deze kip in romige citroensaus proberen. De saus is maar een beetje zuur en dat komt door het romige van de slagroom. Het is weer eens een bijzondere manier om kipfilets te serveren.

 

Ook zo gek op kipfilet? Probeer ook eens deze Kipfilet Caprese.

Kip in romige citroensaus. Als je gek op citroen bent, moet je eens deze kip in romige citroensaus proberen. Lekker friszuur en romig.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipfilets
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geraspt
  • 250 ml (slag)room
  • 1 citroen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • olijfolie
  • peper en zout uit de molen
  • 1 klontje boter

Instructies
 

  • Sla de kipfilets tussen 2 vellen huishoudfolie iets plat tot ongeveer 1 cm dik. Door de kipfilets iets platter te slaan, verkort je de braadtijd.
  • Strooi zout en peper over de kipfilets en bak ze in een grote koekenpan aan beide kanten goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee met de kipfilets.
  • Schenk de room erbij, verkruimeld het bouillonblokje erover, rasp de citroen erboven en meng alles goed. Snijd dit citroen in dunne plakken en doe ze ook in de pan.
  • Zet het vuur zacht, leg een deksel op de pan en laat de kip in 8-10 minuten garen.
  • Als de kip gaar is voeg je een klontje boter toe aan de saus en roer dit erdoor.
  • Serveer met de saus en citroenplakjes.
  • Lekker met rijst en peultjes.

2 reacties

  1. Heerlijk recept. In plaats van citroen ook wel eens limoen gebruik. Eventueel met een flinke scheut witte wijn. Ik zou echter nooit de citroenplakjes toevoegen en meekoken, dit geeft een bittere smaak.

  2. Dankjewel Robert, leuk om te vernemen. En inderdaad met limoen lijkt het mij ook erg lekker. De citroenplakjes koken maar een paar minuten mee, de bitterheid valt daarom reuze mee. Met culinaire groeten, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating