Ga terug
–+ servings
Kip in romige citroensaus. Als je gek op citroen bent, moet je eens deze kip in romige citroensaus proberen. Lekker friszuur en romig.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipfilets
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geraspt
  • 250 ml (slag)room
  • 1 citroen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • olijfolie
  • peper en zout uit de molen
  • 1 klontje boter

Instructies
 

  • Sla de kipfilets tussen 2 vellen huishoudfolie iets plat tot ongeveer 1 cm dik. Door de kipfilets iets platter te slaan, verkort je de braadtijd.
  • Strooi zout en peper over de kipfilets en bak ze in een grote koekenpan aan beide kanten goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee met de kipfilets.
  • Schenk de room erbij, verkruimeld het bouillonblokje erover, rasp de citroen erboven en meng alles goed. Snijd dit citroen in dunne plakken en doe ze ook in de pan.
  • Zet het vuur zacht, leg een deksel op de pan en laat de kip in 8-10 minuten garen.
  • Als de kip gaar is voeg je een klontje boter toe aan de saus en roer dit erdoor.
  • Serveer met de saus en citroenplakjes.
  • Lekker met rijst en peultjes.