Ik had weer lekker veel kip bij mijn kippenboer Karin van de Polderkip, gehaald. De vriezer ligt weer vol met deze beter leven kip. Omdat ik in de foodybox van Kroon op het werk o.a. drie barbecuesauzen ontvangen had, wilde ik dit combineren met een kipgerecht. Het is deze zalige kip met perziken en barbecuesaus geworden. Een echte aanrader!
Kip
Ik heb kippendijen met vel en bot gebruikt. Je kunt ook kipdijfilets gebruiken, die zijn wat sneller gaar. Je gaart de kippendijen eerst een half uurtje in de oven, voordat die bij de overige ingrediënten in de pan gaan.
Je kunt heel veel kiprecepten vinden op mijn site. Dat komt omdat ik gek ben op kip, de slogan is niet voor niets: Kip het meest veelzijdige stukjes vlees! En het komt denk ik ook omdat ik in het kippendorp van Nederland, namelijk Barneveld ben geboren en getogen.
Je vindt deze recepten bij: Recept zoeken, dan ga je naar: Sleutelwoorden en daar vul je kip in. Dan komen er honderden verschillende soorten recepten waar kip in zit voorbij.
Barbecuesaus
Ik mocht drie Remia American BBQ Sauces ontvangen. De nieuwste barbecuesaus in het assortiment is de Teardrop Tony. Dit is een stevige barbecuesaus met Madeira wijn en gebakken uitjes. Heerlijk voor bij een hamburger, maar ik heb het verwerkt in dit gerecht. Omdat de saus al zoveel smaak heeft, hoef je verder geen smaakmakers meer toe te voegen.
Perziken
Omdat het nu zomer is en de perziken volop in het seizoen zijn, heb ik verse perziken gebruikt. Je kunt ze met schil en al gebruiken in het recept, of je verwijdert de schil. Dit doe je net zoals je tomaten schilt, je legt ze namelijk in een kom met kokend water. Hierdoor laat de schil los en kan je dit makkelijk eraf pellen.
Als de perziken niet in het seizoen zijn, kan je ze uit blik nemen.
Erbij:
Dit gerecht is lekker met gekookte rijst of orzo. Maar je kunt ook polenta erbij serveren. Of als je geen koolhydraten wilt gebruiken, dan neem je bloemkoolrijst.
Tip:
Je kunt deze kip met perziken ook op de barbecue bereiden.
Recept Kip met perziken en barbecuesaus:
Ingrediënten
- 4 kippendijen
- 75 ml barbecuesaus 240 ml
- 1 ui
- 2 paprika’s
- 6-7 rijpe perziken
- 4 takken koriander
Instructies
- Zet de oven aan op 200˚C.
- Smeer de kippendijen in met barbecuesaus en leg ze op bakpapier op een bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven en rooster de kip gaar in ongeveer 40-45 minuten.
- Snijd de ui in halve ringen en de paprika’s in dunne repen. Halveer de perziken, verwijder de pit en schil ze eventueel. Snijd ze dan in parten.
- Fruit de ui en paprika aan in een grote bakpan. Voeg dan de perziken toe en bak ze even mee.
- Leg de geroosterde kippendijen ook in de pan en voeg de barbecuesaus toe. Wentel de kip in de saus en laat nog even een paar minuutjes pruttelen.
- Serveer de pan op tafel met gekookte rijst erbij.
2 reacties
Erg lekker en makkelijk en snel klaar. Goed gescoord bij mijn vrouw en recept naar mijn dochter gestuurd.
Hoi Roel, super leuk om te horen. Dankjewel. Mvg, Hanneke