Manlief houdt zogenaamd niet van mosterd, maar ik heb het al zo vaak verwerkt in diverse recepten en hij heeft nog nooit gezegd dat het niet lekker was. Daarom durfde ik het nu wel aan om kip in knoflook mosterd-roomsaus te maken. En wat denk je? Hij vond het superlekker!
Mosterd
Ik heb voor deze saus de knoflook mosterd van Van Ton gebruikt. Behalve deze mosterd hebben zij nog veel meer (h)eerlijke mosterdsoorten, kijk maar eens op hun website. Al hun sauzen, dressings en mosterdsoorten worden gebruikt van pure, natuurlijke en verse producten, zonder kleur-, geur- en smaakstoffen en E-nummers. In de knoflook mosterd zit natuurazijn, gele en bruine mosterdzaadjes, knoflook, honing, zout, rietsuiker en specerijen. Meer niet. De mosterd heeft een heerlijke mosterdsmaak met een vleug knoflook.
Kipkarbonades
Ik koop mijn kip meestal bij de vrouwelijke boer van Polderkip. Karin is een bevlogen mens met heel veel passie voor haar bedrijf. Haar scharrelkippen hebben het Beter Leven Keurmerk en ik heb eens mogen aanschouwen in welke grote en lichte ruimte deze kippen lekker kunnen scharrelen. Deze kippen kunnen ook nog in een overdekte uitloop een luchtje gaan scheppen. De kippen zijn van een langzaam groeiend ras en dat proef je. Het verschil tussen een ‘gewone’ kip en deze kip is behoorlijk groot. De kip is super mals en heeft heel veel smaak. En als je de kip ontdooit, zit er totaal geen vocht in de plastic verpakking.
Omdat Karin ook Polderknoflook verbouwd, heb ik stiekem ook nog een lekker teentje knoflook door de saus verwerkt.
Tips:
Mocht jij geen gietijzeren ovenbestendig pan hebben, bak de kipkarbonades dan aan in een gewone pan en leg ze dan in een ovenschaal.
Serveer bij dit gerecht gekookte witte rijst, orzo of pasta.
Ook zijn gebakken aardappeltjes, gestoomde broccoli of een stokbroodje er lekker bij.
Het recept van de rozemarijnzout* vind je hier.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Kip in mosterd-roomsaus:
Ingrediënten
- 4 kipkarbonades
- 1 tl rozemarijnzout*
- Peper
- 3 el olijfolie
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 500 ml kippenbouillon
- 125 ml room
- 3 el mosterd
- 1 bosje groene kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Dep de kip droog en bestrooi met rozemarijnzout en peper.
- Verhit de olie in een ovenbestendige koekenpan en bak hierin de kip aan beiden kanten goudbruin in ongeveer 4 minuten per kant. Zet de pan dan in de oven.
- Snijd ondertussen het sjalotje in dunne ringen.
- Als na 30-35 minuten de kip gaar is, haal de pan dan uit de oven. Haal de kip uit de pan en fruit daarin het sjalotje aan. Doe de bouillon erbij en breng dit aan de kook.
- Meng nu de room en de mosterd erdoor en laat dit een paar minuten pruttelen tot de saus dikker wordt. Doe de kip in pan en laat nog even opwarmen.
2 reacties
Dit gerecht vandaag gemaakt we hebben er van genoten..ga het zeker maken als er eters komen .
Dankjewel Monique, super leuk om te horen.