Haal het maximale uit sappige kersen in deze koek, verrijkt met roomboter en havervlokken en afgewerkt met een crumble topping. Het is heerlijk met een vanillesaus of een bolletje ijs. Een simpel te maken kersen kruimelkoek van zelfgemaakte kersenjam en verse kersen.
Ik hou van een goede crumble, maar ik moet toegeven dat juli niet echt weer is voor een warme crumble. Dus ik denk dat ik gewoon kruimel-toppings aan alles toevoeg, zoals deze heerlijke koek met kersen.
Kruimelkoek
Ik heb havervlokken in de crumble topping gebruikt om het wat extra crunch te geven. Je kunt dit eventueel vervangen door gehakte noten zoals walnoten, pistachenoten, pecannoten, hazelnoten of amandelen. Gebruik verse kersen als ze in het seizoen zijn, anders kan je ook bevroren kersen gebruiken. Als je dat doet, moet je de baktijd met 10-15 minuten verlengen. Welke kersen je ook gebruikt, zorg er wel voor dat ze ontpit zijn, zodat er geen harde pitten in de sappige kersenvulling zitten!
Dit recept is makkelijk te maken is en zo lekker! De fruitige taart bestaat uit een deeg voor zowel de bodem als de kruimelige topping en een sappige kersenvulling. De beste kersenkoek met crumble topping Er zijn weinig dingen verleidelijker dan een versgebakken kersenkoek met een sappige vulling en knapperige topping erop. De combinatie van sappige kersen, boterachtige taartbodem en zoete kruimel topping maken deze zoete versnapering tot een ware traktatie.
Zijn kersen goed voor je?
Gezondheidsvoordelen van kersen Er zijn veel voordelen aan het eten van kersen. Kersen zijn zelfs een superfood! Deze kleine maar krachtige rode vrucht zit boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen. Ze kunnen ook het herstel na het sporten bevorderen en de kwaliteit van uw slaap verbeteren.
En ik heb nog meer heerlijke recepten met kersen voor jou:
- Frozen kersen mojito
- Kersenjam met chiazaadjes*
- Clafoutis met kersen
- Luchtige yoghurt met kersen
- Kersen cheesecake in een glaasje
- Bietjes salade met kersen en burrata
- Kersensorbet
Tips:
- Om het recept te veganizen gebruik je een plantaardige boter.
- De koek blijft afgesloten in een blik in de koelkast ongeveer 1 week houdbaar.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Kersen kruimelkoek:
Equipment
- vierkant bakvorm van 23 cm
Ingrediënten
- 120 gr zachte roomboter
- 125 gr (riet)suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr havervlokken
- 1 citroen, rasp ervan
- ½ tl kardemompoeder
- ½ tl gemberpoeder
- 1 snufje zout
- 400 gr kersen
- 1 el kersenjam*
- 1 tl rozenwater
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚.
- Snijd de kersen doormidden en verwijder de pitten.
- Klop in een grote kom de boter luchtig met de suikers.
- Voeg de meel, havermout, citroenrasp, kardemom- en gemberpoeder en zout toe en meng alles goed met de hand (hoeft geen glad deeg te worden).
- Houd ongeveer 1/3 van het deeg achter voor de crumble topping.
- Doe 2/3 van het deeg in een bakvorm (23 cm), voorzien van bakpapier en druk goed aan op de bodem (met een lepel of je hand).
- Meng de kersen met de kersenjam en (eventueel) rozenwater en verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem. Verkruimel dan het overgebleven deeg hierover.
- Zet de bakvorm (onder) in de oven en bak in 30-33 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat ongeveer 2 uur afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
2 reacties
Er mist een stap over de vulling.
Hoi Marlies, volgens mij is de bereiding compleet. Weet niet wat je mist?