Deze kersen crumble is een soort van verantwoord nagerecht. Glutenvrij en als je de boter vervangt door bijvoorbeeld kokosolie ook geschikt voor een veganist of iemand met een melkallergie. Ik had nog wat over en dat hebben we de volgende morgen als ontbijt gegeten met een dot kokosyoghurt erop. Ook heel erg lekker.
Als je de kersen gekookt hebt, proef even of het zoet genoeg is voor je, zo niet doe er dan nog wat agavesiroop bij.
Als je er toch een zondig toetje van wilt maken, serveer het dan met een bolletje vanille ijs, een toef slagroom of een vanillesaus.
Ik heb voor dit gerecht een ovenschaal gebruikt van 23 x 17 centimeter (1,3 ltr).
Kersen
Ik ben gek op kersen en als ze er zijn koop ik ze zo vaak mogelijk. Zo lekker! En als je helemaal los wilt gaan met kersen, maak dan eens deze Kersensorbet. Niet zo verantwoord, maar wel super lekker.
Ingrediënten
- 600 gr kersen, ontpit
- 4 el agavesiroop
- 1 tl kaneelpoeder
- 65 gr hazelnoten
- 55 gr medjoul dadels, ontpit
- 100 gr havervlokken
- 50 gr roomboter
- 1 tl kaneelpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Vet een ovenschaal in.
- Doe de kersen, honing en kaneelpoeder in een pan en kook dit ongeveer 5 minuten tot de kersen iets zacht worden. Doe de kersen dan in de ovenschaal.
- Hak de hazelnoten en dadels in je keukenmachine. Voeg dan de havervlokken, boter en kaneelpoeder toe en druk een paar keer op de pulseerknop.
- Bestrooi de kersen met dit mengsel en zet de schaal in de oven. Bak de crumble ongeveer 25 minuten tot de topping goudbruin geworden is.
- Haal de crumble uit de oven en zet de schaal gezellig op tafel.