Deze kakisalade met feta, blauwe bessen en munt is zo lekker van zichzelf dat het eigenlijk geen dressing nodig heeft. Als je toch een dressing wilt maken, meng dan wat mandarijnsap met olijfolie.
Neem wel een lekkere rijpe kaki, deze zijn heerlijk zoet en dat past goed bij het zoute van de feta. De blauwe bessen en munt zorgen weer voor een extra frisse smaak. Het is een match made in heaven. Heerlijk!
Ik had nog wat eetbare bloemen in de tuin staan en heb daarmee de salade versierd.
Is het niet een feestelijk bordje geworden?

 

Serveer het als lunch of als voorgerecht.

 

Salade met fruit

 

En nog zo’n heerlijke en feestelijke salade is deze Salade met burrata, Coburger en verse vijgen

Kakisalade met feta, blauwe bessen en munt. Maak eens een salade met fruit. Deze salade zal het goed doen tijdens een feestelijk etentje thuis.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 2 rijpe kaki's
  • 75 gr feta
  • 1 zakje rucola sla
  • 2 takken verse munt
  • 1 handvol blauwe bessen

Instructions
 

  • Spoel de kaki's schoon en snijd ze in hele dunne plakken.
  • Snijd de feta in stukjes of verkruimel het.
  • Verdeel de rucola over 1 grote schaal of kleine bordjes. Leg hierop de plakken kaki.
  • Leg de feta en muntblaadjes ernaast.
  • Bestrooi met de blauwe bessen en versier eventueel met eetbare bloemen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating