Kaiserschmarrn met dronken Rozijnen

De wintersporters kennen dit gerecht wel, in vrijwel alle Tiroolse restaurants, bergrestaurants en berghutten wordt de Kaiserschmarrn geserveerd. Deze luchtige lekkernij behoort tot de meest bekendste en geliefde Oostenrijks gerechten. Het is een soort luchtige versie van de pannenkoek. Het luchtige ontstaat door het apart stijfkloppen van de eiwitten door het beslag. Maar het blijft wel een machtig gerecht. Ik heb Kaiserschmarrn met dronken rozijnen gemaakt, een onweerstaanbaar lekker winters toetje.

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn is een luchtig gebakken en gekaramelliseerde pannenkoek die in stukken gesneden wordt. Vaak wordt het geserveerd met wat jam en poedersuiker. Denk je aan wintersport, dan denk je toch echt aan kaiserschmarrn. Deze fluffy Oostenrijkse pannenkoekjes zijn de perfecte traktatie na het skieen. En jij kunt ze thuis minstens net zo lekker maken. Hier vind je het ultieme recept voor kaiserschmarrn.

Zelf maken

Om thuis de lekkerste kaiserschmarrn te maken, volg je de stappen van het onderstaande recept. De truc voor deze perfecte Oostenrijkse traktatie is het stijfkloppen van de eiwitten. Dit zorgt voor de bekende luchtige structuur van de kaiserschmarrn. Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag voordat je gaat bakken.

Tip:

 

Recept Kaiserschmarrn met dronken rozijnen:

Kaiserschmarrn met dronken rozijnen. De wintersporters kennen dit gerecht uit Tirol vast wel. Ik heb Kaiserschmarrn met dronken rozijnen gemaakt, lekker joh.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Nagerechten, Ontbijt, Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eieren (M)
  • 50 gr rietsuiker
  • 125 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 100 gr zelfrijzend bloem
  • 50 gr roomboter
  • 100 gr rozijnen
  • Marsalawijn
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Doe de rozijnen in een potje en schenk er net zoveel drank in tot de rozijnen onder staan. Laat dit een nacht weken.
  • Splits de eieren en doe de eiwitten en eigelen in aparte kommen.
  • Klop de eiwitten stijf met een handmixer.
  • Klopt de eidooiers met de suiker romig met de handmixer. Meng de melk, kaneel en bloem erdoor en klopt tot een mooi glad beslag.
  • Spatel nu voorzichtig het eiwit erdoor, je wilt zoveel mogelijk lucht behouden in het beslag.
  • Smelt de boter in een grote antiaanbakpan op middelhoog vuur.
  • Schep het beslag in de pan (het zal zeker 2 centimeter hoog zijn) en bak op laag vuur in 2 minuten goudbruin, draai de ‘pannenkoek’ om en bak de andere kant ook goudbruin in 1-2 minuten.
  • Hak de pannenkoek in de pan in kleine stukken met een pollepel en bak de stukjes nog 1 minuut op hoog vuur tot ze iets gekleurd zijn.
  • Verdeel ze over de borden, bestrooi ze met poedersuiker en serveer met de rozijnen.
  • Ook lekker met jam of een dot slagroom.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating