Kaiserschmarrn met dronken rozijnen. De wintersporters kennen dit gerecht uit Tirol vast wel. Ik heb Kaiserschmarrn met dronken rozijnen gemaakt, lekker joh.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Nagerechten, Ontbijt, Vegetarisch
- 4 eieren (M)
- 50 gr rietsuiker
- 125 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl kaneel
- 100 gr zelfrijzend bloem
- 50 gr roomboter
- 100 gr rozijnen
- Marsalawijn
- poedersuiker
Doe de rozijnen in een potje en schenk er net zoveel drank in tot de rozijnen onder staan. Laat dit een nacht weken.
Splits de eieren en doe de eiwitten en eigelen in aparte kommen.
Klop de eiwitten stijf met een handmixer.
Klopt de eidooiers met de suiker romig met de handmixer. Meng de melk, kaneel en bloem erdoor en klopt tot een mooi glad beslag.
Spatel nu voorzichtig het eiwit erdoor, je wilt zoveel mogelijk lucht behouden in het beslag.
Smelt de boter in een grote antiaanbakpan op middelhoog vuur.
Schep het beslag in de pan (het zal zeker 2 centimeter hoog zijn) en bak op laag vuur in 2 minuten goudbruin, draai de ‘pannenkoek’ om en bak de andere kant ook goudbruin in 1-2 minuten.
Hak de pannenkoek in de pan in kleine stukken met een pollepel en bak de stukjes nog 1 minuut op hoog vuur tot ze iets gekleurd zijn.
Verdeel ze over de borden, bestrooi ze met poedersuiker en serveer met de rozijnen.
Ook lekker met jam of een dot slagroom.