Ga terug
+ servings
Kaiserschmarrn met dronken rozijnen. De wintersporters kennen dit gerecht uit Tirol vast wel. Ik heb Kaiserschmarrn met dronken rozijnen gemaakt, lekker joh.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Nagerechten, Ontbijt, Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eieren (M)
  • 50 gr rietsuiker
  • 125 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 100 gr zelfrijzend bloem
  • 50 gr roomboter
  • 100 gr rozijnen
  • Marsalawijn
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Doe de rozijnen in een potje en schenk er net zoveel drank in tot de rozijnen onder staan. Laat dit een nacht weken.
  • Splits de eieren en doe de eiwitten en eigelen in aparte kommen.
  • Klop de eiwitten stijf met een handmixer.
  • Klopt de eidooiers met de suiker romig met de handmixer. Meng de melk, kaneel en bloem erdoor en klopt tot een mooi glad beslag.
  • Spatel nu voorzichtig het eiwit erdoor, je wilt zoveel mogelijk lucht behouden in het beslag.
  • Smelt de boter in een grote antiaanbakpan op middelhoog vuur.
  • Schep het beslag in de pan (het zal zeker 2 centimeter hoog zijn) en bak op laag vuur in 2 minuten goudbruin, draai de ‘pannenkoek’ om en bak de andere kant ook goudbruin in 1-2 minuten.
  • Hak de pannenkoek in de pan in kleine stukken met een pollepel en bak de stukjes nog 1 minuut op hoog vuur tot ze iets gekleurd zijn.
  • Verdeel ze over de borden, bestrooi ze met poedersuiker en serveer met de rozijnen.
  • Ook lekker met jam of een dot slagroom.