Kabeljauwhaasje met courgetti en romige avocadosaus

Courgetti of courgettini is spaghetti gemaakt van courgette. Ik heb hiervoor een heel handig keukentool voor, de zogenaamd spiralizer (spiraalsnijder). Je draait de courgette erin en er komt spaghetti uit. Als je dit apparaatje niet hebt, kan je met een dunschiller hele dunne plakken snijden van de courgette en dit gebruiken in plaats van courgette spaghetti. Ik heb hiermee een heel lekker en gezond gerecht gemaakt, namelijk kabeljauwhaasje met courgetti en romige avocadosaus. Het is een snel gerecht met weinig moeite.
Als je de kabeljauw weglaat, heb je een heerlijk vegetarische gerecht.

 

In de avocadosaus zit peterselie en koriander. Mocht je niet van koriander houden, gebruik dan bieslook hiervoor in de plaats of alleen maar peterselie. Ik heb ook een groene peper gebruikt, deze verschillen heel erg van pittigheid. Je kunt dit testen door een heel klein stukje eraf te bijten. Is dit nu heel erg pittig, verwijder dan de zaadlijsten of gebruik maar een halve peper. De avocadosaus lijkt wat dik, maar de courgetti wordt wat vochtig tijdens het bakken. Hierdoor is het niet erg dat er een dikke saus doorheen gaat.

 

Nog meer courgetti

 

En nog zo’n lekker recept met courgetti is deze Courgetti met gehaktballen in tomatensaus

Kabeljauwhaasje met courgetti en romige avocadosaus. Lekkere lichte maaltijd is dit kabeljauwhaasje met courgetti en romige avocadosaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 1 limoen
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 3 grote courgettes
  • olijfolie
  • 2 rijpe avocado's
  • 30 gr peterselie
  • 15 gr koriander
  • 1 groene peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Instructions
 

  • Verwarm een scheutje olijfolie in een bakpan. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en rasp er een halve limoen over.
  • Bak de kabeljauwhaasjes in ongeveer 5 minuten aan een kant. Draai ze daarna voorzichtig om en bak de andere kant 1 minuutje.
  • Avocadosaus: schil de avocado's, verwijder de pit en doe ze in een keukenmachine. Snijd het blad van de peterseliestengels en snijd de koriander met steeltje en al in stukken.
  • Verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper en snijd hem in stukken. Verwijder de schil van de knoflook en snijd deze in kleine stukjes.
  • Doe de kruiden, groene peper, knoflook en olijfolie in de keukenmachine en maal dit tot een dikke saus. Breng op smaak met limoensap, -rasp, peper en zout.
  • Draai spaghetti van de courgette en bak dit ongeveer 2 minuten in een grote wok in een scheutje olijfolie op hoog vuur. Voeg nu de avocadosaus toe en laat nog even meebakken.
  • Serveer het kabeljauwhaasje op een bord met daarnaast de courgetti.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating