Kabeljauwhaasje met courgetti en romige avocadosaus. Lekkere lichte maaltijd is dit kabeljauwhaasje met courgetti en romige avocadosaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Nederlands
- 4 kabeljauwhaasjes
- 1 limoen
- peper en zout
- olijfolie
- 3 grote courgettes
- olijfolie
Avocadosaus
- 2 rijpe avocado's
- 30 gr peterselie
- 15 gr koriander
- 1 groene peper
- 1 teentje knoflook
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Verwarm een scheutje olijfolie in een bakpan. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en rasp er een halve limoen over.
Bak de kabeljauwhaasjes in ongeveer 5 minuten aan een kant. Draai ze daarna voorzichtig om en bak de andere kant 1 minuutje.
Avocadosaus: schil de avocado's, verwijder de pit en doe ze in een keukenmachine. Snijd het blad van de peterseliestengels en snijd de koriander met steeltje en al in stukken.
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper en snijd hem in stukken. Verwijder de schil van de knoflook en snijd deze in kleine stukjes.
Doe de kruiden, groene peper, knoflook en olijfolie in de keukenmachine en maal dit tot een dikke saus. Breng op smaak met limoensap, -rasp, peper en zout.
Draai spaghetti van de courgette en bak dit ongeveer 2 minuten in een grote wok in een scheutje olijfolie op hoog vuur. Voeg nu de avocadosaus toe en laat nog even meebakken.
Serveer het kabeljauwhaasje op een bord met daarnaast de courgetti.