Deze Japanse kip Karaage oftewel kip nuggets Japanse stijl, is toch wel een hele lekkere manier om kipstukjes te bereiden. Ik heb hiervoor kippendijen gebruikt, dit vlees is lekker mals en heel goed geschikt hiervoor. Marineer ze eerst en wentel ze daarna door maïzena of aardappelzetmeel. Hierdoor krijgen ze een hele lekkere krokante laagje aan de buitenkant en heeft de kip heel veel smaak door de marinade.
Ik heb geen frituurpan, dus ik bak (frituur) de kipstukjes in hete zonnebloemolie in een grote wok. Bak het eventueel in porties, dus niet teveel kip tegelijk bakken. Laat na het bakken uitlekken op keukenpapier.
Serveer de kipstukjes met witte Basmati rijst en een lekkere zoetzuur.
Ik heb hiervoor zoetzuur van gekleurde wortels gemaakt, het recept ervoor kan je hier vinden.
Ingrediënten
- 400 gr kipdijfilets
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 1 tl sesamolie
- 1 el vers geraspte gember
- 2 teentjes knoflook, gerasp
- 4-5 el maïzena
- zonnebloemolie
- 1 bakje kiemgroenten
- 4 el teriyaki saus
Saus
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 tl Sriracha
- 1 tl citroensap
- zout naar smaak
Instructies
- Snijd de kippendij in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
- Meng de sojasaus met de vissaus, sesamolie, gember en knoflook en doe hierin de kipstukjes.
- Marineer de kipstukjes minimaal een half uur.
- Verhit de olie in een grote pan of zet de friteuse aan op 180°C.
- Maak de saus door de Griekse yoghurt te mengen met de mayonaise, Sriracha en citroensap.
- Voeg eventueel zout naar smaak toe.
- Haal de stukjes uit de marinade en rol ze door de maïzena. Als de olie heet genoeg is frituur de kip dan in ongeveer 5-6 minuten goudbruin en knapperig.
- Haal ze uit de olie en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
- Doe een lepel teriyaki saus op een bord en lepel hierop de witte rijs.
- Serveer de kip Karaage op de witte rijst en doe hierop kiemgroenten. Lepel wat Sriracha saus over de kip en serveer de zoetzuur er apart bij.