Huevos Rancheros met Bavette

Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten uit de doos. Ik wilde eens iets heel anders maken dan de geijkte wraps, etc. en zo is deze Huevos Rancheros met bavette ontstaan.
Huevos Rancheros is een Mexicaans ontbijt met gebakken eieren, tomatensaus met bonen en avocado geserveerd op een warme tortilla. Ik heb er mijn versie van gemaakt, maar dan als avondeten.
Ik heb ook nog een ander recept gemaakt met producten uit de doos en dat is deze Tex Mex soep geworden.

Huevos Rancheros

Maak je klaar voor het beste Mexicaanse ontbijtrecept ooit. Het klassieke Mexicaans ontbijt, huevos rancheros zijn gebakken eieren geserveerd op licht gebakken maïstortilla’s en gesmoord in salsa.
Ooit huevos rancheros gehad? De gebakken eieren op knapperige tortilla’s met een royale portie zwarte bonen in de saus, zijn genoeg om je de hele ochtend energiek te houden! Maar ook lekker als brunch, lunch of avondmaaltijd!
Dit recept is er in vele heerlijke vormen, maar de drie dingen die het meest gemeen hebben zijn eieren, bonen en tortilla’s.

Je kunt ook roerei maken in plaats van gebakken eieren. In dat geval staat het gerecht bekend als Huevos a la Mexicana.
Hoe dan ook, salsa met eieren en tortilla’s is een heerlijk ontbijt.

Meer topping-ideeën

Hoewel de traditionele toppings voor Huevos Rancheros een rancherosaus en gebakken bonen zijn, kun je experimenteren met een reeks andere toppings. Hier zijn enkele ideeën:

  1. Zwarte bonen
  2. Geraspte kaas
  3. Chorizo
  4. Feta

Pizzaatje

Omdat ik van een pizzarette party nog een paar ongebakken pizzaatjes overhad, heb ik daar mini pizza Huevos Rancheros gemaakt. Eerst de pizzaatjes afgebakken in de oven, tomatenblokjes gebakken met kidneybonen, eieren gebakken en hiermee de mini pizza’s belegd. Erbij wat fetablokjes en een lekkere pittige saus erover. Lekker als stevig ontbijt of lunch.

Huevos Rancheros met bavette

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Huevos Rancheros met bavette:

Huevos Rancheros met bavette. Ik ontving een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Ontbijt
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bavette (ong. 500 gr)
  • 1 zakje Santa Maria Enchilada Seasoning Mix
  • 2 avocado's
  • 3 el Griekse yoghurt of zure room
  • 1/4 limoen, sap ervan
  • 5 takjes koriander
  • 1 zakje Santa Maria Guacamole Dip Mix
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa
  • 4 Santa Maria Original Soft Tortilla's
  • 80 gr cheddar kaas, geraspt
  • 4 eieren
  • olijfolie
  • korianderblaadjes

Instructies
 

  • Bestrooi de bavette met de Enchilada Seasoning Mix, verpak de bavette in plastic folie en laat ongeveer een half uur buiten de koelkast marineren (het vlees moet voor het bakken op kamertemperatuur te komen).
  • Verwijder de schil en pit van de avocado's en doe ze in een blender samen met de yoghurt, limoensap, koriander en Guacamole Dip Mix. Pureer tot een gladde saus - voeg eventueel wat water toe als het te dik is - en zet even weg in de koelkast.
  • Verhit een (grill)pan op hoog vuur. De pan is heet genoeg om de bavette te grillen als je je hand maar ongeveer een seconde boven de pan kunt houden. Leg het vlees op de hete pan. Gril 4-5 minuten aan elke kant. Eén keer draaien (het vlees wordt rood geserveerd).
  • Haal de bavette uit de pan en bedek met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Snijd dan in dunne plakken, dwars op de draad.
  • Bak de eieren in een grote koekenpan met een scheut olie.
  • Gril de tortilla's aan 1 kant in de pan, draai ze om en strooi er wat geraspte kaas op terwijl je de andere kant grilt.
  • Leg de gegrilde tortilla's op de borden en lepel hier de Wrap Salsa op. Leg op elke tortilla een paar plakken bavette en daarop een gebakken ei. Lepel de guacamole erover en serveer met wat korianderblaadjes en limoen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating