Ga terug
+ servings
Huevos Rancheros met bavette. Ik ontving een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Ontbijt
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bavette (ong. 500 gr)
  • 1 zakje Santa Maria Enchilada Seasoning Mix
  • 2 avocado's
  • 3 el Griekse yoghurt of zure room
  • 1/4 limoen, sap ervan
  • 5 takjes koriander
  • 1 zakje Santa Maria Guacamole Dip Mix
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa
  • 4 Santa Maria Original Soft Tortilla's
  • 80 gr cheddar kaas, geraspt
  • 4 eieren
  • olijfolie
  • korianderblaadjes

Instructies
 

  • Bestrooi de bavette met de Enchilada Seasoning Mix, verpak de bavette in plastic folie en laat ongeveer een half uur buiten de koelkast marineren (het vlees moet voor het bakken op kamertemperatuur te komen).
  • Verwijder de schil en pit van de avocado's en doe ze in een blender samen met de yoghurt, limoensap, koriander en Guacamole Dip Mix. Pureer tot een gladde saus - voeg eventueel wat water toe als het te dik is - en zet even weg in de koelkast.
  • Verhit een (grill)pan op hoog vuur. De pan is heet genoeg om de bavette te grillen als je je hand maar ongeveer een seconde boven de pan kunt houden. Leg het vlees op de hete pan. Gril 4-5 minuten aan elke kant. Eén keer draaien (het vlees wordt rood geserveerd).
  • Haal de bavette uit de pan en bedek met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Snijd dan in dunne plakken, dwars op de draad.
  • Bak de eieren in een grote koekenpan met een scheut olie.
  • Gril de tortilla's aan 1 kant in de pan, draai ze om en strooi er wat geraspte kaas op terwijl je de andere kant grilt.
  • Leg de gegrilde tortilla's op de borden en lepel hier de Wrap Salsa op. Leg op elke tortilla een paar plakken bavette en daarop een gebakken ei. Lepel de guacamole erover en serveer met wat korianderblaadjes en limoen.