Homemade Chocolade IJs zonder IJsmachine

Deze homemade chocolade ijs zonder ijsmachine is de lekkerste chocolade ijs die je ooit gegeten hebt. Hele lekkere chocoladesmaak met een extra toefje zout voor een bijzondere smaaksensatie. Door de toevoeging van de chocoladelikeur, wordt het ijs niet al te hard in de vriezer. Maak je het ijs voor kinderen, laat de likeur dan achterwege.

Op de site zal je nog meer ijsrecepten vinden die ik op deze manier gemaakt heb. Slagroom opkloppen met gecondenseerde melk, smaakje(s) en eventueel drank toevoegen en je hebt zelf ijs gemaakt. Hoe makkelijk is dat! Ik zou zeggen probeer het eens en ga experimenteren met de verschillende smaken. Maar eigenlijk moet je het niet doen wat Wow, het is veel te lekker!

Ice ice baby

En ik heb nog veel meer ijsrecepten voor jullie die je kunt maken zonder ijsmachine. Hier vind je ze.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Homemade Chocolade IJs zonder IJsmachine:

 

Homemade chocolade ijs zonder ijsmachine. Oh ik had zo'n zin in ijs en chocolade ijs stond al zo lang op mijn to do lijstje. Vandaag was het zover, ik heb een heerlijke Homemade chocolade ijs zonder ijsmachine gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 6 uur 10 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 500 ml slagroom
  • 200 gr chocolade puur
  • 25 gr cacaopoeder, gezeefd
  • 300 ml gecondenseerde melk
  • 1 flinke scheut crème de cacao
  • 1 tl grof zeezout

Instructies
 

  • Doe de slagroom in een pan en laat dit net tegen de kook komen. Hak ondertussen de reep chocolade fijn.
  • Zet het vuur uit en doe de gehakte chocolade bij de hete room. Laat even staan en roer dan met een spatel de chocolade door de room totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
  • Voeg nu de cacaopoeder en zout toe en meng dit met een garde door het mengsel.
  • Laat het afkoelen, giet het dan in een kom en zet afgedekt in de koelkast.
  • Als het chocolademengsel koud is, giet het blikje gecondenseerde melk erbij en klop met een mixer het mengsel lobbig (net niet helemaal stijf, dus niet te lang kloppen).
  • Giet er dan een flinke scheut likeur bij en meng dit erdoor.
  • Doe het in een afsluitbare diepvriesbakje en zet dit in de vriezer.
  • Laat het ongeveer 6 uur opstijven in de vriezer. Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en lepel het ijs uit het bakje.
  • Bestrooi het ijs eventueel met geschaafde chocoladekrullen of chocolade druppels.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating