Homemade chocolade ijs zonder ijsmachine. Oh ik had zo'n zin in ijs en chocolade ijs stond al zo lang op mijn to do lijstje. Vandaag was het zover, ik heb een heerlijke Homemade chocolade ijs zonder ijsmachine gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 6 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans
- 500 ml slagroom
- 200 gr chocolade puur
- 25 gr cacaopoeder, gezeefd
- 300 ml gecondenseerde melk
- 1 flinke scheut crème de cacao
- 1 tl grof zeezout
Doe de slagroom in een pan en laat dit net tegen de kook komen. Hak ondertussen de reep chocolade fijn.
Zet het vuur uit en doe de gehakte chocolade bij de hete room. Laat even staan en roer dan met een spatel de chocolade door de room totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
Voeg nu de cacaopoeder en zout toe en meng dit met een garde door het mengsel.
Laat het afkoelen, giet het dan in een kom en zet afgedekt in de koelkast.
Als het chocolademengsel koud is, giet het blikje gecondenseerde melk erbij en klop met een mixer het mengsel lobbig (net niet helemaal stijf, dus niet te lang kloppen).
Giet er dan een flinke scheut likeur bij en meng dit erdoor.
Doe het in een afsluitbare diepvriesbakje en zet dit in de vriezer.
Laat het ongeveer 6 uur opstijven in de vriezer. Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en lepel het ijs uit het bakje.
Bestrooi het ijs eventueel met geschaafde chocoladekrullen of chocolade druppels.