Hibiscus Ananas Mocktail

De hibiscus smaakt niet alleen heerlijk in deze mocktail, maar zorgt ook nog eens voor een prachtige kleur in het glas. Bedenk wel ruim van te voren dat je deze hibiscus ananas mocktail wilt maken, je moet namelijk nog de hibiscusthee zetten en dan weer laten inkoken. Deze hibiscusthee is met heel veel ijsblokjes ook een lekkere dorstlesser op een warme dag.

Ik heb altijd wel vers fruit in de vriezer liggen, zo ook ananasstukjes. En dat is ideaal voor een mocktail zoals deze. Je kunt het bevroren fruit ook gebruiken als ijsklontjes in bijvoorbeeld een glas water. Dit geeft het water een extra smaakje en het blijft lekker lang koud.
Wil je er een cocktail van maken, giet er dan een scheutje gin in.

Hibiscusthee

Van hibiscusthee heb ik ook nog deze heerlijke ijskoude Aardbeien en hibiscus granita gemaakt. Die moet je ook eens proberen!

Recept Hibiscus Ananas Mocktail:

Hibiscus ananas mocktail. Lekkere frisse mocktail gemaakt van koude hibiscus thee, tonic en ananassap. Natuurlijk kan er ook nog een scheutje drank in.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 ml kokend water
  • 2 zakjes hibiscusthee
  • 2 el rietsuiker
  • 1 pak ananassap
  • 1 fles tonic
  • ijsblokjes
  • 12 ananasstukjes

Instructies
 

  • Zet een hibiscusthee door de theezakjes te laten trekken in het water. Laat ze aardig lang trekken zodat er een goede hibiscus smaak aan de thee zit.
  • Haal de zakjes er dan uit en doe de thee in een pannetje samen met de suiker. Breng het aan de kook en kook tot de helft in. Laat dan afkoelen.
  • Mocktail: vul de glazen tot een kwart met ananassap. Doe dan een handjevol ijsblokjes in de glazen en vul het glas met tonic.
  • Leg hierop een paar stukjes ananas en schenk de hibiscusthee erop.
  • Genieten maar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating