Hibiscus ananas mocktail. Lekkere frisse mocktail gemaakt van koude hibiscus thee, tonic en ananassap. Natuurlijk kan er ook nog een scheutje drank in.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Amerikaans
- 500 ml kokend water
- 2 zakjes hibiscusthee
- 2 el rietsuiker
- 1 pak ananassap
- 1 fles tonic
- ijsblokjes
- 12 ananasstukjes
Zet een hibiscusthee door de theezakjes te laten trekken in het water. Laat ze aardig lang trekken zodat er een goede hibiscus smaak aan de thee zit.
Haal de zakjes er dan uit en doe de thee in een pannetje samen met de suiker. Breng het aan de kook en kook tot de helft in. Laat dan afkoelen.
Mocktail: vul de glazen tot een kwart met ananassap. Doe dan een handjevol ijsblokjes in de glazen en vul het glas met tonic.
Leg hierop een paar stukjes ananas en schenk de hibiscusthee erop.
Genieten maar!