Harissa Zalm met gebakken Zoete Aardappelblokjes

Eet jij nooit vis thuis, omdat je het eng vindt dit te bereiden? Dat hoeft helemaal niet. Probeer eens deze harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten. De vis wordt namelijk in de oven bereid en kan eigenlijk niet mislukken. Het enige waar je op moet letten is dat de vis niet te lang in de oven blijft staan, dan wordt hij te droog. Het is lekker als de zalm net gaar is.
Je hebt maar 1 pan en de oven nodig voor dit gerecht. En je geeft de zalm en de groente lekkere smaken uit het Midden-Oosten mee door het gebruik van harissa en de specerijen. Harissa is een hete rode saus uit de keuken van Noord-Afrika. Het wordt gemaakt van rode pepers, tomaten, knoflook, koriander en komijn. Je kunt het kopen bij de grotere supermarkten. Probeer het eens.
De groenten op deze manier bereid zijn ook heel erg lekker bij een stukje kipfilet of een karbonade.

Nog meer zalm

Een ander gerecht met zalm is deze Spaghetti met zalm, spinazie en roomsaus. Dit is ook een eenvoudige manier om vis klaar te maken.

 

Recept Harissa Zalm met gebakken Zoete Aardappelblokjes:

Harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten. Vis met Arabische smaken een lekkere Harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 zalmfilets (van 125 gr)
  • 1 el harissa
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • snuf zout
  • #gebakken groente#
  • 4 kleine zoete aardappel (700 gr)
  • olijfolie
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 grote pot kikkererwten
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el citroensap
  • 6 takken koriander
  • 3 el granaatappelpitjes

Instructies
 

  • Maak een marinade van de harissa, komijnpoeder en zout en wrijf de zalmfilets hiermee in. Laat even op kamertemperatuur marineren.
  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1,5-2 centimeter.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de zoete aardappelen.
  • Voeg de paprikapoeder en peper en zout toe en bak de aardappelblokjes gaar in ongeveer 15-20 minuten.
  • Giet de kikkererwten af, spoel ze af en laat ze uitlekken. Voeg de kikkererwten en de ui en knoflook bij de aardappelblokjes en bak ze nog even mee. Doe als laatste de citroensap bij de groenten en bak nog even mee.
  • Verwarm de oven voor op 160˚C. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en zet dit in de oven. Bak de zalmfilets in ongeveer 12-15 minuten gaar.
  • Haal de zalmfilets als ze gaar zijn uit de oven. Leg ze op een bord en serveer met de gebakken groenten. Bestrooi met de gehakte koriander en granaatappelpitjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating