Harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten. Vis met Arabische smaken een lekkere Harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Midden Oosten
- 2 zalmfilets (van 125 gr)
- 1 el harissa
- 1/2 tl komijnpoeder
- snuf zout
- #gebakken groente#
- 4 kleine zoete aardappel (700 gr)
- olijfolie
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
- 1 grote pot kikkererwten
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 2 el citroensap
- 6 takken koriander
- 3 el granaatappelpitjes
Maak een marinade van de harissa, komijnpoeder en zout en wrijf de zalmfilets hiermee in. Laat even op kamertemperatuur marineren.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1,5-2 centimeter.
Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de zoete aardappelen.
Voeg de paprikapoeder en peper en zout toe en bak de aardappelblokjes gaar in ongeveer 15-20 minuten.
Giet de kikkererwten af, spoel ze af en laat ze uitlekken. Voeg de kikkererwten en de ui en knoflook bij de aardappelblokjes en bak ze nog even mee. Doe als laatste de citroensap bij de groenten en bak nog even mee.
Verwarm de oven voor op 160˚C. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en zet dit in de oven. Bak de zalmfilets in ongeveer 12-15 minuten gaar.
Haal de zalmfilets als ze gaar zijn uit de oven. Leg ze op een bord en serveer met de gebakken groenten. Bestrooi met de gehakte koriander en granaatappelpitjes.