Grapefruit en hibiscus cocktail

Ik ben gek op drankjes zoals cocktails en mocktails. En nu heb ik een heerlijk recept voor jullie voor een grapefruit en hibiscus cocktail. Je moet er even de tijd voor nemen, je gaat namelijk ijsblokjes met bloemetjes erin maken en een lekkere hibiscus siroop, maar dan krijg je wel iets goddelijks ervoor terug. Een heerlijke zomerse cocktail die er ook nog eens prachtig uitziet!

 

Cocktails

 

Dit zijn gemixte drankjes gemaakt van een alcoholische drank gemengd met frisdranken, vruchtensap, siroop, room of andere soorten drankjes. Een cocktail moet officieel uit minimaal drie ingrediënten bestaan.
Gemixte drankjes die uit twee ingrediënten bestaan heten mixdrankjes en geen cocktails. Een bekend mixdrankje is de Rum-Cola.
De alcoholische dranken in cocktails kunnen likeuren of gedistilleerde dranken zijn.

 

De cocktails zien er meestal feestelijk uit met prachtige kleurtjes. De speciale glazen waarin ze geserveerd worden en de versieringen zoals takjes kruiden, schijfjes fruit, rietjes en parapluutjes maken het geheel compleet.

 

Cocktails zonder alcohol worden ook wel virgin cocktails of mocktails genoemd. Daarvan heb ik er ook diverse op de site staan. Zoek ze maar eens op. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Aardbeien hibiscus mocktail, Crodino mandarijn mocktail, Blauwe bessen ananas mocktail of Mango bitter lemon mocktail. Heerlijke frisse drankjes voor een warme dag.

 

Enkele bekende cocktails zijn: Caipirinha, Daiquiri en Mojito. En jij kunt die lekker zelf thuis maken.

 

Voor deze cocktail moet je een dag van te voren beginnen. Je maakt namelijk eerst de ijsblokjes en de hibiscussiroop.

 

IJsblokjes

 

Ik heb voor deze ijsblokjes de rozenblaadjes van de rozenbottel gebruikt, deze zijn namelijk eetbaar. Ze staan nu te bloeien, dus pluk ze snel. Maar je kunt ook ‘gewone’ rozenblaadjes gebruiken.

 

Tips:

 

Ik heb losse hibiscus theeblaadjes gekocht op mijn vakantie in Turkije en die heb ik gebruikt voor de siroop. Maar je kunt ook 2 zakjes hibiscusthee gebruiken.
Koop een pak rode grapefruitsap of pers rode grapefruits zelf uit.

 

Recept Grapefruit en hibiscus cocktail:

Grapefruit en hibiscus cocktail. Dit is me toch een heerlijke en feestelijke frisse cocktail voor een warme dag. Lekker fris door de grapefruitsap.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • rozenblaadjes
  • 1 tak verse munt
  • water
  • #hibiscus siroop#
  • 80 ml water
  • 75 gr suiker
  • 1 el hibiscusthee
  • ½ tl rozenwater
  • 1 pak grapefruitsap
  • witte rum
  • hibiscus siroop
  • takjes munt
  • ijsblokjes

Instructies
 

  • Maak de ijsblokjes: spoel de bloemetjes of bloemblaadjes af onder de koude kraan, leg ze in een ijsblokhouder en vul dit met water. Zet in de vriezer voor minimaal 8 uur.
  • Siroop: maak in een pan een siroop van water en suiker. Zet het vuur uit en doe de hibiscusthee erbij en laat een paar minuten trekken.
  • Haal de thee er dan uit en meng het rozenwater erdoor. Laat goed afkoelen, giet het in een flesje en zet in de koelkast. Zet een pak grapefruitsap in de koelkast.
  • Cocktail: doe een paar bloemige ijsblokjes in de glazen, giet hierop de grapefruitsap en rum.
  • Meng dit even door elkaar en giet als laatste de hibiscussiroop erbij.
  • Garneer met een takje munt en genieten maar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating