Gevulde Sinterklaas Pannenkoeken

Binnenkort vieren we al weer Sinterklaas, daarom deze Gevulde Sinterklaas pannenkoeken. Ik heb als vulling banaan en appel gebruikt, maar je kunt ook ander fruit gebruiken zoals mandarijnen, peer of druiven. De kinderen zullen het enig EN lekker vinden om dit op Sinterklaasavond te eten.

Ook een lekkere traktatie voor Sinterklaasavond zijn deze Sinterklaas wentelteefjes.

Gevulde Sinterklaas pannenkoeken. Wat een leuke traktatie voor Sinterklaasavond en wat zullen de kinderen hiervan smullen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Nagerechten, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr (patent)bloem
  • 1 el koekkruiden
  • 1 tl kaneel
  • 5 eieren
  • 900 ml melk
  • boter voor het bakken

Vulling

  • 200 ml slagroom
  • 2 el speculoospasta
  • 1 banaan, in stukjes gesneden
  • 1 appel, in kleine blokjes gesneden
  • 1 handvol schuddebuikjes
  • 6 rode snoeplinten

Instructies
 

  • Doe de bloem en de koekkruiden in een ruime kom. Voeg ongeveer de helft van het melk en 2 eieren toe. Gebruik een handmixer of garde en meng alles samen.
  • Voeg wat melk toe als je merkt dat de mix te droog wordt. Na ongeveer een paar minuten voeg je de overige eieren aan het beslag toe. Maak het beslag af met de rest van de melk.
  • Doe een beetje boter in de pan en laat goed warm worden.
  • Lepel een schep van het beslag in een pan en draai onmiddellijk met de pan, zodat het beslag mooi verdeeld is. Je wilt mooie dunne pannenkoeken bakken.
  • Gebruik een spatel voor het draaien en snijd de pannenkoek los langs de randen. Bak zo alle pannenkoeken en houdt ze eventueel warm in de oven.
  • Klop de room op met de speculoos en schep een lepel van dit mengsel in het midden van de pannenkoek.
  • Verdeel het fruit en de schuddebuikjes over alle pannenkoeken.
  • Vouw de pannenkoeken dicht zodat er een zakje ontstaat en strik ze dicht met een rood snoeplint.
  • Zowel warm als koud lekker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating