Geroosterde snackpaprika’s met mozzarella

Ken je die mop van die paarse paprika’s? Nee? Nou die werden groen toen ik ze in de oven deed. Dat had mijn groenteboer me wel even mogen vertellen. Maar ja ik weet natuurlijk ook dat paarse spruitjes en paarse boerenkool ook groen wordt tijdens het koken, dus ik had het eigenlijk kunnen weten. Enfin, deze (niet paarse) geroosterde snackpaprika’s met mozzarella zijn wel heel erg lekker geworden.

 

Snackpaprika’s

 

Maar niet die mooie paarse kleur waar ik op gehoopt dat. Helaas pindakaas. Maakt niet uit, de volgende keer maak ik ze met rode, oranje of gele snackpaprikaatjes als ik voor een leuke kleur wil gaan. Want dat kan natuurlijk ook. Deze paprika’s zijn heerlijke als snack bij de borrel of maak ze als tapas als je een tafel vol met lekkere hapjes wilt maken.

Natuurlijk zijn snackpaprika’s met een heerlijke dip ook lekker op een tafel vol met hapjes of tapas. Ik had ze gewoon niet in de oven moeten doen, maar rauw moeten laten (haha).

In plaats van mozzarella kan je ook een andere kaas gebruiken die goed smelt. Zoals bijvoorbeeld brie, cheddar of een roodschimmel.

De rozemarijnzout* heb ik zelf gemaakt van een bos rozemarijn dat ik nog over had. Jij kunt dit ook zelf maken, hier lees je hoe. Dit zout is heel lang houdbaar en kan je voor diverse gerechten gebruiken. Lekker op geroosterd vlees of gebakken aardappeltjes bijvoorbeeld. Maar je kunt ook rozemarijntakjes heel fijn hakken en dit gebruiken in de paprika’s als je geen zin hebt om het zout te maken.

 

De zongeroosterde tomaatjes** heb ik ook zelf gemaakt. Als jij die ook wilt maken, dan kan je hier lezen hoe je dat doet. Zo niet, koop dan lekkere zongedroogde tomaatjes in de winkel.

 

Ik heb oreganoblaadjes op de paprika’s gedaan omdat ik hier heel veel van in de tuin heb staan. Maar basilicum of bieslook lijkt me ook erg lekker erop.

 

 

Recept Geroosterde snackpaprika’s met mozzarella:

Geroosterde snackpaprika's met mozzarella. Heerlijke kleine snackpaprika's gevuld met gesmolten mozzarella en zongedroogde tomaatjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 8 snackpaprika's
  • 4 el olijfolie
  • 1 el rozemarijnzout*
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 8 ovengeroosterde tomaatjes**
  • groene kruiden
  • peper uit de molen

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 190˚C en leg een vel aluminiumfolie op een ovenplaat.
  • Snijd de paprika's in de lengte doormidden, en laat het steeltje eraan zitten. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Leg de paprikahelften op de ovenplaat.
  • Giet er wat olijfolie over en bestrooi ze met de rozemarijnzout. Verdeel de plakjes knoflook over de paprika's.
  • Schuif de ovenplaat in de oven en rooster ze ongeveer 20-25 minuten.
  • Snijd ondertussen de mozzarella bollen in 16 plakjes.
  • Haal de paprika's uit de oven en leg in elk een plakje mozzarella.
  • Zet ze weer in de oven en rooster ze nog 5-10 minuten.
  • Haal ze dan uit de oven en leg op elke paprika een ovengeroosterd tomaatje en een paar blaadjes groene kruiden. Bestrooi ze met wat peper uit de molen.
  • Je kunt deze paprika's warm of lauwwarm serveren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating