Geroosterde snackpaprika's met mozzarella. Heerlijke kleine snackpaprika's gevuld met gesmolten mozzarella en zongedroogde tomaatjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hapjes, Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
- 8 snackpaprika's
- 4 el olijfolie
- 1 el rozemarijnzout*
- 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 2 bollen mozzarella
- 8 ovengeroosterde tomaatjes**
- groene kruiden
- peper uit de molen
Verwarm de oven voor op 190˚C en leg een vel aluminiumfolie op een ovenplaat.
Snijd de paprika's in de lengte doormidden, en laat het steeltje eraan zitten. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Leg de paprikahelften op de ovenplaat.
Giet er wat olijfolie over en bestrooi ze met de rozemarijnzout. Verdeel de plakjes knoflook over de paprika's.
Schuif de ovenplaat in de oven en rooster ze ongeveer 20-25 minuten.
Snijd ondertussen de mozzarella bollen in 16 plakjes.
Haal de paprika's uit de oven en leg in elk een plakje mozzarella.
Zet ze weer in de oven en rooster ze nog 5-10 minuten.
Haal ze dan uit de oven en leg op elke paprika een ovengeroosterd tomaatje en een paar blaadjes groene kruiden. Bestrooi ze met wat peper uit de molen.
Je kunt deze paprika's warm of lauwwarm serveren.