Ga terug
+ servings
Geroosterde snackpaprika's met mozzarella. Heerlijke kleine snackpaprika's gevuld met gesmolten mozzarella en zongedroogde tomaatjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 snackpaprika's
  • 4 el olijfolie
  • 1 el rozemarijnzout*
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 8 ovengeroosterde tomaatjes**
  • groene kruiden
  • peper uit de molen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190˚C en leg een vel aluminiumfolie op een ovenplaat.
  • Snijd de paprika's in de lengte doormidden, en laat het steeltje eraan zitten. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Leg de paprikahelften op de ovenplaat.
  • Giet er wat olijfolie over en bestrooi ze met de rozemarijnzout. Verdeel de plakjes knoflook over de paprika's.
  • Schuif de ovenplaat in de oven en rooster ze ongeveer 20-25 minuten.
  • Snijd ondertussen de mozzarella bollen in 16 plakjes.
  • Haal de paprika's uit de oven en leg in elk een plakje mozzarella.
  • Zet ze weer in de oven en rooster ze nog 5-10 minuten.
  • Haal ze dan uit de oven en leg op elke paprika een ovengeroosterd tomaatje en een paar blaadjes groene kruiden. Bestrooi ze met wat peper uit de molen.
  • Je kunt deze paprika's warm of lauwwarm serveren.