Geroosterde bloemkool dip

Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus gemaakt voor twee personen. Ik had hiervoor twee mooie plakken uit de bloemkool gesneden, maar hield dus een halve bloemkool over. Ik heb deze in kleine roosjes gesneden en ook geroosterd in de oven samen met de bloemkoolsteaks. Van de overgebleven bloemkoolroosjes heb ik deze zalige geroosterde bloemkool dip van gemaakt. Deze dip is lekker op brood, toast of met een stokbroodje bij de borrel. Of serveer er rauwkost bij.

 

Dip in een wip

 

Als je de bloemkoolroosjes geroosterd hebt, heb je heel snel deze heerlijke dip gemaakt.

Geroosterde bloemkool dip. Ik had teveel bloemkool geroosterd in de oven, wat te doen ermee. Ik maakte er deze heerlijke Geroosterde bloemkool dip van. Dip in een wip.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1/2 bloemkool
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl sambal
  • 5 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 grote ui
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el citroensap
  • 2 el tahin

Instructions
 

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg deze op een bakplaat. Meng de olijfolie met de sambal en een beetje zout en bestrijk de bloemkool hiermee.
  • Leg de teentjes knoflook met het velletje er nog aan ook op de bakplaat. Schuif deze in de oven en rooster de bloemkool in ongeveer 35-45 minuten goudbruin en tot ze zacht zijn.
  • Versnipper ondertussen de ui en bak dit op middelhoog vuur in een scheutje olijfolie en met de komijnpoeder en een beetje zout goudbruin.
  • Als de bloemkoolroosjes zacht geworden zijn, haal je ze uit de oven en doe je ze in de keukenmachine.
  • Haal de teentjes knoflook uit hun velletjes en doe dit bij de bloemkoolroosjes samen met de gebakken ui, citroensap en tahin.
  • Pureer tot een smeuïg mengsel. Lijkt het te dik voeg er dan nog wat water bij en mix dit er door. Laat het mengsel afkoelen.
  • Je kunt de dip goed afgesloten een paar dagen goed houden in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating