Ik heb toch een heerlijk en feestelijk hapje voor jullie. Maak deze gerookte zalmrolletjes met aspergetips voor een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Lekker bij de borrel met een glas champagne of als voorgerecht voor jouw etentje.
Aspergetips
Zo tegen de feestdagen zijn er wel weer aspergetips verkrijgbaar in de supermarkten en bij de groentewinkels. Ze zijn niet goedkoop, maar voor een speciale gelegenheid koop ik ze graag. En zeg nou zelf, deze gerookte zalmrolletjes met aspergetips zien er toch super feestelijk uit, nietwaar?
Koop wel groene aspergetips en let erop dat ze goed vers zijn. Dit kan je o.a. zien aan de aspergekopjes. Als die niet hangen en er niet verlept uitzien, kan je ervan uitgaan dat ze vers zijn. Je hoeft ze maar eventjes te koken, ze moeten namelijk nog knapperig zijn. Giet ze gelijk na het koken af in een vergiet en spoel ze dan af met koud stromend water of nog beter leg ze in een bak met ijswater. Dan blijven ze mooi knapperig en groen.
Tips:
Als jij een speciaal etentje thuis geeft, dan heb ik hier nog wat tips voor het tafel dekken voor jou.
Ik heb 12 rolletjes kunnen maken van deze hoeveelheid zalm en asperges.
Recept Gerookte zalmrolletjes met aspergetips:
Ingredients
- 200 gr groene aspergetips
- 5 takken dille
- 200 gr verse roomkaas
- 1 tl mierikswortel
- 1 tl citroenrasp
- peper
- 250 gr koud gerookte zalm
Instructions
- Breek de harde onderkanten van de groene aspergetips en blancheer ze een minuutje in kokend water. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Dep ze droog.
- Haal de dille blaadjes van de takken en hak ze fijn. Meng in een kom de roomkaas met de dille, mierikswortel en citroenrasp. Breng op smaak met peper.
- Snijd de plakken zalm in dunne stroken en leg ze op een grote snijplank. Besmeer de plakken zalm met een eetlepel gekruide roomkaas.
- Leg hier een bundeltje van ongeveer 5 aspergetips op en rol het plakje zalm op. Leg de rolletjes op een schaal, dek ze af met huishoudfolie en laat ze opstijven in de koelkast.
- Haal ze vlak voor het serveren uit de koelkast en leg ze op een bord, serveerschaal of in een glazen kom.