Gerookte zalmrolletjes met aspergetips. Een feestelijk hapje of voorgerechtje voor een speciaal etentje thuis. Maak het bijvoorbeeld met de Kerst.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 1 minuut min
Totale tijd 21 minuten min
Gang Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 200 gr groene aspergetips
- 5 takken dille
- 200 gr verse roomkaas
- 1 tl mierikswortel
- 1 tl citroenrasp
- peper
- 250 gr koud gerookte zalm
Breek de harde onderkanten van de groene aspergetips en blancheer ze een minuutje in kokend water. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Dep ze droog.
Haal de dille blaadjes van de takken en hak ze fijn. Meng in een kom de roomkaas met de dille, mierikswortel en citroenrasp. Breng op smaak met peper.
Snijd de plakken zalm in dunne stroken en leg ze op een grote snijplank. Besmeer de plakken zalm met een eetlepel gekruide roomkaas.
Leg hier een bundeltje van ongeveer 5 aspergetips op en rol het plakje zalm op. Leg de rolletjes op een schaal, dek ze af met huishoudfolie en laat ze opstijven in de koelkast.
Haal ze vlak voor het serveren uit de koelkast en leg ze op een bord, serveerschaal of in een glazen kom.