Ga terug
–+ servings
Gerookte zalmrolletjes met aspergetips. Een feestelijk hapje of voorgerechtje voor een speciaal etentje thuis. Maak het bijvoorbeeld met de Kerst.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 21 minuten
Gang Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr groene aspergetips
  • 5 takken dille
  • 200 gr verse roomkaas
  • 1 tl mierikswortel
  • 1 tl citroenrasp
  • peper
  • 250 gr koud gerookte zalm

Instructies
 

  • Breek de harde onderkanten van de groene aspergetips en blancheer ze een minuutje in kokend water. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Dep ze droog.
  • Haal de dille blaadjes van de takken en hak ze fijn. Meng in een kom de roomkaas met de dille, mierikswortel en citroenrasp. Breng op smaak met peper.
  • Snijd de plakken zalm in dunne stroken en leg ze op een grote snijplank. Besmeer de plakken zalm met een eetlepel gekruide roomkaas.
  • Leg hier een bundeltje van ongeveer 5 aspergetips op en rol het plakje zalm op. Leg de rolletjes op een schaal, dek ze af met huishoudfolie en laat ze opstijven in de koelkast.
  • Haal ze vlak voor het serveren uit de koelkast en leg ze op een bord, serveerschaal of in een glazen kom.